Kosovo: Petoro privedeno zbog trgovine ljudima, pronađena nestala maloletna devojka

Pet lica uhapšena su u ponedeljak na Kosovu zbog trgovine ljudima. Pronađena je i šesnaestogodišnja devojka koja je ranije prijavljena kao nestala u Lipljanu, potvrđeno je iz Kosovske policije.

Devojka je pronađena nakon istrage koja je pokrenuta 14. juna. Zbog ovog slučaja priveden je muškarac, koji je držao pod kontrolom devojku, koristeći, kako se navodi, njenu tešku ekonomsku situaciju i porodične okolnosti i prisilio je na seksualnu eksploataciju. U naknadnoj akciji, priveden je još jedan muškarac, dodaje se. 

U drugom slučaju, tokom kojeg je pretresen jedan od lokala u Peći, privedena su dva muškarca albanske nacionalnosti, dok je devojci '93. godišta, po skraćenoj proceduri, naloženo da se pojavi pred Osnovnim sudom u Peći.

Oni se terete da su izvršili dela "omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju" i "pružanje prostora za obavljanje prostitucije".

Odlukom opštinskog inspektorata zatvoren je i lokal koji je pretresen.

Od početka 2017. radi sprečavanja trgovine ljudima i prostitucije, Kosovska policija sprovela je niz akcija širom Kosova. Pretresane su desetine lokala, a sprovedene su i pojedinačne akcije hapšenja. O tome čitajte u našim vestima:

 Kosovo: Zatvorena 34 kluba zbog trgovine ljudima

Uroševac i Južna Mitrovica: Hapšenja zbog trgovine ljudima i prostitucije

Gračanica: Albanac i Srpkinja uhapšeni zbog prostitucije

Prizren i Đakovica: Akcija KP-a zbog trgovine ljudima

Leposavić: Dvoje privedeno zbog bavljenja prostitucijom

Kosovo: Višednevna akcija, 18 uhapšenih zbog prostitucije (VIDEO)

Kamenica: Akcija KP-a zbog trgovine ljudima, privedenih nema (VIDEO)

Đakovica: Hapšenja zbog prostitucije

Priština: Dvojica uhapšena zbog trgovine ljudima, žrtva maloletna

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.