Kosovo izručilo Bosni i Hercegovini osumnjičenog za teško ubistvo u Sarajevu

Ilustracija

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Jedna osoba izručena je danas sa Kosova Bosni i Hercegovini, jer je u ovoj zemlji osumnjičena za teško ubistvo prošle godine.

Vest je saopštila ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu (Albulena Haxhiu), i kazala da ovaj slučaj predstavlja uspeh međunarodne pravne saradnje između Kosova i Bosne i Hercegovine, bez obzira na političke okolnosti.

Ceo post Aljbuljene Hadžiu:

„Danas je Bosni i Hercegovini sa Kosova izručena osoba koja se sumnjiči za teško ubistvo koje se dogodilo krajem prošle godine u Sarajevu. Osoba je pobegla iz Bosne i Hercegovine na Kosovo i ovde je uhapšena zahvaljujući saradnji Kosovske policije i policije Bosne i Hercegovine. Ovaj slučaj je uspeh međunarodne pravne saradnje između Kosova i Bosne i Hercegovine, bez obzira na političke okolnosti. Takođe, ovaj slučaj je pokazatelj da kroz ojačane mehanizme međunarodne pravne saradnje u krivičnim stvarima, pojedinci i kriminalne grupe ne mogu da vide Kosovo kao mesto za beg od pravde, niti kao mesto za sprovođenje svoje kriminalne aktivnosti“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.