Kosovo i Japan potpisali sporazum o saradnji

Kako prenosi kosovski informativni portal "Kosova Live 360", kosovski premijer Hašim Tači je tokom današnje posete Japanu potpisao sporazum o saradnji sa premijerom Japana.

Premijer Japana, Shizo Abe je tokom današnjeg sastanka sa Tačijem izjavio da Japan pruža podršku naporima Kosova u procesu evropskih integracija, dok je Tači govorio o uslovima i izuzecima koje je Kosovo stvorilo  za strane investitore. 
 
Na kraju sastanka je potpisan sporazum o saradnji između Kosova i Japana, a o jačanju bilateralnih odnosa, o ekonomskom razvoju, kulturnoj saradnji, promociji biznisa i budućnosti evroatlantskih integracija Kosova. 
 
Hašim Tači je i na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju sa potpisivanja sporazuma, iznad koje je navedeno da se susreo da premijerom Japana i da je pozvao japanske investitore da investiraju na Kosovo, te da je potpisan "okvirni sporazum" između Japana i Kosova. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.