Kosovo doniralo 350 kontejnera opštini Bujanovac

bujanovac
FOTO: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Kosova, Fatmir Matoši (Fatmir Matoshi) posetio je opštinu Bujanovac, gde su ga, kako je navedeno u saopštenju za medije, primili predsednik opštine, Šaip Kamberi (Shaip Kamberi), predsednik SO Adnan Saljihi (Adnan Salihi) i narodni poslanik u Skupštini Srbije, Fatmir Hasani.

Tokom ove posete izvršena je primopredaja 350 kontejnera koje je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Kosova izdvojilo za opštinu Bujanovac.

Ministar Fatmir Matoši je ovom prilikom izjavio da će, u okviru podrške koju MŽSPP pruža opštinama na Kosovu, u vidu distribucije kontejnera, još 350 biti dodeljeno opštini Bujanovac.

„Postoji veća posvećenost Albanaca u zaštiti životne sredine u kojoj živimo i delujemo ,pored toga postoji veća institucionalna volja za poboljšanjem stanja životne sredine“, rekao je ministar Matoši.

Takođe je izrazio sreću što je podrška kosovskih institucija opštinama Preševske doline sve veća i to bi, prema njegovim rečima, trebalo nastaviti još jače.

Prema navodima ovog ministarstva, predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi, zahvalio se ministru Matošiju na sprovođenju ovog projekta, rekavši da je ovo drugi projekat koji Republika Kosovo sprovodi u Bujanovcu.

„Ministar, Fatmir Matoši, svojim zalaganjem, obezbedio je Opštini Bujanovac i njenim građanima 350 novih kontejnera koji će doprineti poboljšanju i unapređenju zaštite životne sredine“, rekao je predsednik opštine Kamberi.

Takođe je rekao da će opština Bujanovac nastaviti blisku saradnju sa svim ministarstvima Republike Kosovo i uložiće napore na sprovođenju drugih projekata u korist građana opštine Bujanovac.

Tokom posete Bujanovcu, ministar Matoši se takođe susreo sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca u Preševskoj dolini Ragmijem Mustafom, koji mu je zahvalio za doprinos koji ovo veće daje razvoju kulture i obrazovanja u ovom delu.

Pročitajte još:

DW: Albanci iz Preševske doline u Berlinu lobiraju za uključivanje u dijalog Beograda i Prištine

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.