KosovaPress: Bojić se tereti da je umešan u opstrukciju akcije iz 2015. godine

Preuzeto sa KosovaPress

Osnovni sud u Mitrovici naložio je hapšenje i raspisao poternicu za bivšim šefom operative Kosovske policije Željkom Bojićem, osumnjičenim za krivična dela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „ometanje dokazivanja ili službenog postupka“.

Kako se saznaje, prema optužnici koja je protiv njega podignuta 19. juna 2020. godine, događaj je bio tokom 2015. godine u Severnoj Mitrovici gde je Jedinica za borbu protiv narkotika sprovodila akciju u cilju oduzimanja veće količine droge iz vozila marke Land Rover.

Međutim, sumnja se da su po naređenju potporučnika Željka Bojića, pojedini izvršioci krivičnog dela uspeli da opstruišu Jedinicu za borbu protiv narkotika, čime je bio onemogućen rad policije.

Bojić je sa Kosova pobegao pre više od dve godine, a priča se da se krije u Srbiji.

Podsetimo, u saopštenju Ministarstva finansija SAD Željko Bojić je identifikovan kao učesnik organizovane kriminalne grupe, grupe koja je bila umešana u velike šeme mita sa kosovskim i srpskim bezbednosnim zvaničnicima, koji omogućavaju ilegalnu trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije.

Povezane vesti: 

Podignuta optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića protiv šestoroPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.