Kontakt plus: Vučić sa Srbima sa KiM sutra u Raški

Predsednik Srbije pre dve godine u Raški sa predstavnicima Srpske liste
Predsednik Srbije pre dve godine u Raški sa predstavnicima Srpske liste

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije razgovaraće sutra sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Raški, piše Radio Kontakt plus. Istu informaciju ima i Informer, dodajući da će razgovor biti tačno u podne. Za sada nema zvanične potvrde vesti.

Informer javlja da će posle razgovora sa Srbima, predsednik otvoriti fabriku Luss Protect u selu Draganiće

Poseta Raškom okrugu odvija se u okviru Vučićeve kampanje „Budućnost Srbije“ u sklopu koje će, kako prenosi Informer, nakon razgovora u kasarni „Stefan Nemanja“, predsednik Srbije „svečano otvoriti fabriku Luss Protect u selu Draganiće“.

Kakva je maršruta predsednika u kampanji sutra, od Vrnjačke banje, Kraljeva, preko Bogutovačke banje, Raške, Draganića i Tutina, čitajte u Informeru, a pogledajte i slike bilborda sa toplom porukom dobrodošlice predsedniku.

Ovo nije prvi put da se Aleksandar Vučić u kasarni srpske vojske u Raški sastaje sa Srpskom listom.

U svojstvu premijera, 2. februara pretprošle godine, sa njima se takođe sastao u kasarni „Stefan Nemanja“, a tema je tada bila „novonastala situacija i rezultati razgovora u Briselu“.

Srbima je tada poručio da je bitno „sačuvati ognjišta“ kao i da je „mir najvažniji interes Srbije i Srba“, a saopštio je i da je posle sastanka, tadašnji kosovski gradonačelnik, a sada u ostavci Goran Rakić „prihvatio da sruši zid“ u Kosovskoj Mitrovici da bi „sačuvao mir“.

Bio je to tada „hitan sastanak“, održan nakon što su mediji u Beogradu javili – o „strahu da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na severu Kosova“ samo par sati nakon razgovora srpske i kosovske delegacije u Briselu i izjave njihove fasilitatorke, šefice evropske diplomatije Federike Mogerini da je „ohrabrena konstruktivnim angažovanjem“ svojih gostiju.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.