Konjufca: Srbija je postavila zamku sa 1.000 testova za COVID-19, Kosovo nije upalo u tu zamku

FOTO: Gljauk Konjufca (Glauk Konjufca) Klan Kosova

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Zamenik lidera Samoopredeljenja, Gljauk (Glauk) Konjufca, prokomentarisao je donaciju 1.000 testova za COVID-19 koji dolaze iz Srbije.

Konjufca je u „Debati plus“ sa Ermalom Pandurijem na RTV „Dukagjini“ rekao da je Srbija želela da iskoristi testove, ali da Kosovo nije upalo u zamku.

„Tih hiljadu testova nije ništa. Cilj Srbije je bio da Dačić održi govor u UN i kosovsku vladu predstavi rasističkom, jer ćemo mi testove da doživimo kao etničke. Suprotno tome, Nemačka, Sjedinjene Države i Velika Britanija, čestitale su Kosovu na ovoj akciji. Ovo je bila zamka Srbije u koju nismo upali“.

Konjufca kaže da ništa drugo nije u pitanju oko 1.000 testova i da nisu želeli da Srbiji daju razlog za predstavljanje rasističkog Kosova.

„Načinjena bi bila velika šteta da je vlada zauzela etnički pristup“, rekao je, između ostalog, Gljauk Konjufca.

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova i dijaspore kaže da bi Srbija trebalo da spomene seksualno nasilje u ratu koji su vodili njeni vojnici i policija.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.