Koncert Željka Joksimovića u Kosovskoj Mitrovici: Rigorozne mere obezbeđenja

Kosovska policija preduzeće rigorozne mere obezbeđivanja sutrašnjeg koncerta Željka Joksimovića u Kosovskoj Mitrovici, a povodom proslave Nove godine po Julijanskom kalendaru. Tokom koncerta biće zabranjeno unošenje svih predmeta koji mogu ugroziti bezbednost, vršiće se detaljni pretresi na ulazu platoa na kojem će se održati proslava, a tokom koncerta biće povećano i prisustvo pripadnika Kosovske policije, kako uniformisanih, tako i onih u civilu. Kosovska policija zatražila je od građana da na koncert sutra uveče ne dolaze sa rančevima, torbama i pirotehničkim sredstvima, a zabranjena je upotreba i svih vrsta staklenih ambalaža.

"Zbog koncerta koji će se održati povodom dočeka pravoslavne Nove godine, policija će preduzeti rigorozne mere i radnje u obezbeđivanju ovog događaju i nI u kom slučaju neće

 dozvoliti remećenje javnog reda i mira," izjavio je za KoSSev šef operative Kosovske policije za Sever Željko Bojić i dodao:

Željko Joksimović: Radujem se što ću sa srpskim narodom na KiM-u proslaviti pravoslavnu Novu godinu

Foto: Avaz.ba

"Velika mi je čast što ću prvi put pevati na Kosovu i Metohiji i radujem se što ću sa srpskim narodom u pokrajini da dočekam pravoslavnu Novu godinu. Poziv direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i Opštine Kosovska Mitrovica me je vrlo obradovao i rado sam pristao da budem uz naš narod. Nadam se da će se okupiti u velikom broju, ne samo iz Kosovske Mitrovice, već i iz drugih mesta sa Kosova i Metohije i centralne Srbije," rekao je Željko Joksimović, saopštila je Kancelarija za KiM. 

"U vezi sa navedenim, apelujem na sve građane da sa sobom ne nose rančeve, torbe, pirotehnička sredstva, jer će biti detaljnih pregleda na ulazu mesta na kojem će se održati koncert."

Bojić je istovremeno istakao da će tokom sutrašnjeg koncerta biti pojačano prisustvo pripadnika KPS-a, među kojima će biti i onih u civilu.

"Takođe, želim da dodam da će tokom održavanja koncerta biti prisutan veliki broj pripadnika Kosovske policije, kao i pripadnika jedinice za brzo reagovanje, ali i veći broj policajaca koji će u civilu pratiti ovaj događaj," dodao je Bojić.

On je istakao i da će građani na sutrašnji koncert moći da unesu piće isključivo u plastičnoj ambalaži. 

Koncert Željka Joksimovića počinje sutra u 22 časa na platou Tehničke škole u Severnoj Mitrovici, a koncertu će prisustvovati i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić. Proslavi će prethoditi i otvaranje Novogodišnje ulice, od 8 do 17 časova, sa, kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, "nizom sadržaja, namenjenih prvenstveno najmlađima, ali i starijim građanima".

Takođe, na 26 štandova biće predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije, kao i prehrambeni proizvodi i pića, autentični za područje KiM-a, a čitava manifestacija biće u znaku, kako dodaju iz Kancelarije, promovisanja kulturnih i duhovnih vrednosti i nasleđa srpskog naroda. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.