Koncert gitariste Houvi Riva sutra u Akvarijusu

Howie Reeve
Foto: Plakat, PKC Akvarijus

U Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ sutra u 21 čas, jedan od vodećih umetnika savremenog britanskog muzičkog podzemlja, Houvi Riva (Howie Reeve), održaće solistički koncert na akustičnoj bas gitari. 

Kada je reč o Houviju Rivu, muzička kritika ističe da je on jedinstvena pojava u savremenom britanskom muzičkom podzemlju. Njegov pristup bas gitari je izrazito ekspresivan, ali melodičan i promišljen, a pozadina flamenko stila nadograđena je postpank naletima ali i iznenađujuće nasilnim napadima haosa.

Na ovom koncertu, mitrovičkoj publici predstaviće i delove svog novog albuma (Cracks), koji je upravo objavljen u Nemačkoj, Francuskoj i Španiji.

 Houvi Riv živi u Glazgovu, ali je stalno na turnejama po Velikoj Britaniji, Evropi i Aziji. Proveo je više od dvadeset godina svirajući u nekoliko značajnijih bendova iz Glazgova, a od 2012. godine nastupa kao solista na akustičnoj bas gitari, stvarajući originalnu, fragmentarnu muziku čije je izvorište pank i folk.

Cena ulaznice za ovaj koncert po ceni od 180 dinara ili 1.5 evra mogu se kupiti u „Akvarijusu“, a važe i sezonske karte.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.