Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Najčešće vrste droga koje se u poslednjih godinu dana koriste na Kosovu su marihuana i kokain, podaci su Policije Kosova i nevladine organizacije “Lavirint”.

I mi imamo iste podatke. Otkuda iste, nemam pojma. Valjda isto trošimo.

U Njujorku se sutra održava sednica Saveta bezbednosti UN, na kojoj će biti razmatran izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a. Sednica o situaciji na Kosovu, prva posle šest meseci, zakazana je na inicijativu Kine, koja je 1. novembra preuzela predsedavanje Savetom bezbednosti.

Na njihovih 1 500 000 000 baš se sekiraju za naših prognanih 220 000. Oni su to zgazili na Tien An Men–u za dan. Tako kažu. A lažu. Kina preteruje. NATO isto preteruje. Znači samo nekoliko hiljada poštenih i dobrih ljudi. Kinezi i NATO daleko vam lepa kuća.

Vanredna sednica kosovskog parlamenta, koju je za danas sazvao premijer, zaključena je nakon samo nekoliko minuta, a posle žestokog protivljenja opozicije. Na dnevnom redu trebalo je da se nađe set zakona posvećen evropskoj agendi i ubrzanju procesa vizne liberalizacije. Sednica je zaključena nakon rasprave predstavnika pozicije i opozicije, čije osnovne primedbe su bile da sednicu parlamenta ne može da zakazuje premijer Ramuš Haradinaj.

Je li? A gde su onih naših devet fikusa? Ko ih šta pita? Kako se ko od njih zove? Da li šta znaju osim PIN koda kada gurnu kreditnu karticu u bankomat?

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da će dijalog u Briselu biti nastavljen kada Priština prestane da krši sporazum CEFTA. Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi, poručio je Vučić.

A ja njemu preporučujem: idi što pre i što dalje. I svi tvoji poltroni i ulizice. Neće se ovde dočekati proleće. Neću ja ove tvoje ni seći ni peći, samo ću ih posmatrati.

Predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji, radije bi na vanredne parlamentarne izbore nego da, kako kaže, prihvati ucene koalicionog partnera Srpske liste. On smatra da niko ne može da ucenjuje prištinsku vlast.

Ovde, kod ovog slučaja postoji samo jedno rešenje. Hapšenje i zatvor. Onako kako odluči sud, ne baš do kraja života. Ali bi bilo dobro.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.