Komentar dana: Nenad Radosavljević

Piše: Nenad Radosavljević

Nikako mi nije jasno kako to da taj AV uspeva da obmane narod u predizbornoj kampanji. U redu je, on govori kako neće priznati Kosovo i to je jasno trik. On govori da se neće saglasiti sa pristupom Kosova organizacijama Ujedinjenih nacija. I to je takođe trik jer svi normalni znaju da je on Kosovo priznao i da je Kosovo nezavisno njegovim činjenjem. Najstrašnije je to što su mu poverovali naivni a koji su nažalost većina u našem narodu. Dakle, šta je to što vlasti iz Srbije mogu uraditi na teritoriji “svoje južne pokrajine” bez dozvole vlasti Prištine? Ništa. O čemu dalje možemo raspravljati? Pa ni on, ni njegovi “saradnici u zločinačkom poduhvatu” ne mogu ni da kroče na tu teritoriju dok im ne daju dozvolu strukture vlasti od “ovamo njih”. Žalosno i smešno istovremeno.

On ima samo dve rečenice: Ja neću priznati Kosovo i Ja neću pristati na članstvo Kosova u UN organizacijama. A sve drugo važnije? Šta je sa tim? Tako je dobio veliki procenat glasova patriotskih snaga iz Srbije po osnovu obmane… Ništa bolji nisu ni oni iz opozicije, iskrenih namera, koji govore kako će on sada, ako zadrži vlast, priznati nezavisnost… Smešno! Pa on je to priznao i prihvatio. Da li vam oči pomažu?!? Žao mi je što to moram da kažem, ali u ovom trenutku istorije čovečanstva Kosovo je nezavisno zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Mnogi su mu pomogli da to uradi. A najviše oni koji su za njega glasali. Neka im je bruka i sramota dok su živi.

Moje izlaganje u razgovoru sa Stuart Pitchom pre desetak dana u Prištini:

Razgovori, rasprave i priče oko (naglašavam oko) Kosova, na žalost i na štetu srpskog naroda Kosova su završene. Buduće generacije mladih političara koji će se boriti za svoj narod se mogu za taj narod boriti samo unutar Kosova (naglašavam unutar Kosova) u oblastima borbe za povratak ljudskih prava koja su mu oteta, za očuvanje konstitutivnosti koju ima, za dvojno državljanstvo, za ekonomski razvoj naroda, za eksteritorijalnost Srpske pravoslavne crkve.

Zašto je to tako?

Zato što na administrativnoj liniji Srbije i Kosova stoji NATO pakt, najveća vojna sila današnjice i pre će se desiti da poslednji Srbin sa Kosova pobegne, nego što će se NATO pakt sa te linije povući.

I zato što je uz pomoć Vučića Priština ostvarila suverenitet na celoj teritoriji Kosova, što znači i severa što nije uspela u prethodnih 20 godina. Zato je Vučić dobio odrešene ruke da u izbornom procesu u Srbiji 17.12.2023. koristi sve metode pretnji, ucena, pljačke i krađe kako bi na vlasti opstao.

Pazite, ovo nije ucena Vučića od strane zapada. Ovo je nagrada za učinjeno po osnovu obećanja iz 2012. On je sve završio. Preostaje mu samo da uživa u blagodetima “dobro odrađenog posla” koji mu je zapad dao”.

Neka nam Bog pomogne.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.

Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.