Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Nakon sve češćih poziva međunarodne zajednice da se Beograd i Priština fokusiraju na francusko-nemački, tj. evropski predlog, predsednik Srbije sastao se u petak sa izaslanicima SAD i EU, kao i trojicom savetnika iz Francuske, Nemačke i Italije. „Spremni smo da prihvatimo koncept i da radimo na implementaciji predloženog sporazuma, s tim što sam napravio vrlo jasnim jednu stvar i pokazao svu brigu i rezervisanost po jednom važnom pitanju“, kazao je Vučić nakon susreta, bez iznošenja drugih detalja o svojim rezervisanostima i po kom pitanju.

Pored svega spornog u “njegovoj spremnosti” da “mi” prihvatimo poslednji čin njegovog avanturizma na kraju drame koju nam je režirao 10 godina postoji mnogo toga značajnijeg što se skriva iza samog pristanka da realizuje sve što je obećao 2012. Dakle, tada je obmanuo narod velikim pričama da će Kosovo vratiti u ustavno pravni poredak Srbije, poništavanjem svega što je do jednostranog proglašenja dovelo i pojačati prisustvo srpskih institucija u autonomnoj pokrajini kojom nas je samo iz čistog populizma nazivao.

E sada, za vreme te desetogodišnje obmane postoji još mnogo toga većeg i značajnijeg, čak i od naših sudbina na Kosovu, a što vodi ne samo uništenju države, što je uspeo, već i razgradnji i uništenju našeg naroda.

Uspostavio je ličnu vlast nad državom, nad crkvom i nad mafijom. Prodaje sve što se prodati može, Kinezima, Arapima, sebi i drugima. Zadužio nas je za oko 30 milijardi evra za period vladavine, uništio poljoprivredu i industriju, prodao i prodaje još uvek sve što neko hoće da kupi, sebe i svoje poltrone enormno obogatio na teret naroda koji je još siromašniji nego što je bio. Proterao je sve koji nešto znaju, a dovodi neznalice, i one koji nismo mi da nas zamene, i uživaju u prirodnim blagodetima koje nam je Bog opredelio. E pa Vučiću mnogo ti je to. I nećeš stići da dovršiš.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.