Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predstavnik oko 300 stanara koji žive u pet zgrada u Lapljem Selu, Igor Jovanović, rekao je za Medija centar da će u sredu u 11.00 časova, ispred Privremenog organa opštine Priština u Gračanici biti održan protest građana nezadovoljnih u vezi sa „rezultatima“ poslednjih konkursa za radna mesta u zdravstvu, ali i, kako tvrdi, zapošljavanju u drugim ustanovama „bez konkursa“, piše ovaj medij. Jovanović, koji je i aktivista Srpske liste, tvrdi da u ovoj partiji postoje oni koji rade protiv, kako navodi, interesa ove stranke, time sto „pojedini ljudi još uvek podržavaju svoje protivkandidate“.

Nestalo im je materijala. Narod su uništili a onaj koji nisu se razbežao. Sada su ostali sami i moraju da protestuju sami protiv sebe.

Tužno je to.

Njima je još uvek lepo, jer uživaju u nesreći svojih komšija i prijatelja, pa su oni bolji od njih, ali to ne traje doveka. Sada će da pojedu jedni druge. Skakavci na kraju pojedu sami sebe.  Iako su nama pojeli godine uživam u tome.

Nakon što je najavio da će Srbija i u ovoj godini nastaviti tešku diplomatsku i političku borbu za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta, Novosti pišu da je Ivica Dačić potvrdio da je na spisak zemalja koje su povukle priznanje Kosova „upisana još jedna“, a RTS da će do povlačenja doći uskoro. Dačić je izjavio za Novosti da će Srbija da intenzivira diplomatsku akciju oko otpriznavanja Kosova. Na pitanje zašto još nisu objavljena imena onih koji su se odlučili da povuku priznanje, Dačić kaže da Srbija poštuje njihov stav i da ne želi da ih izlaže pritisku Prištine i „naročito“ njenih saveznika. „Moramo da budemo pažljivi. Drugo, mi smo Vašingtonskim sporazumom preuzeli obavezu da zastanemo sa inicijativom otpriznavanja i hteli smo da pokažemo da se držimo onog što smo potpisali“.

Pa neverovatno.  U prvoj rečenici izjave kaže da će nastaviti tešku diplomatsku borbu za otpriznavanje Kosova. Isto to radi i u drugoj.  U četvrtoj tvrdi da smo poštovaoci sporazuma iz Vašingtona da zastanemo sa inicijativom otpriznavanja.  Jer se držimo onoga što smo potpisali. Pa šta stvarno hoćeš? Na spisku, ali na spisku zemalja koje su povukle priznanje se našla još jedna zemlja, ali je spisak u sefu, a te zemlje ne bi želele da se objavi.

I šta ćemo sad?

Oni imaju spisak, to i kada se objavi ništa ne znači, a spisak i ne postoji, svi bledi u iščekivanju da ih sve satremo sa još 10 novih otpriznavanja, da se samozadovoljimo glupostima i nebitnostima, a onda da dočekamo to što smo zaslužili. Totalni poraz na političkom planu je nešto što smo mogli očekivati od ovakve strukture koja se dočepala vlasti u Srbiji. Ali nikako nisam očekivao takav moralni sunovrat.  Da dozvolimo da ovakvi upućuju narod i vode ga. Nisam ni pretpostavio da će sva intelektualnost u Srbiji pokleknuti i “predati bezvoljno” svoj kapacitet.

E to je poraz.

E to je poraz.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.