Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Pred zajedničku sednicu dve vlade danas u Prištini, albanski premijer Edi Rama obišao je u nedelju porodicu Hašima Tačija u njegovoj rodnoj Broćni kod Srbice. Za to vreme predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca sastao se sa samim Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem u Hagu. U Prištini se danas održava 8. zajednička sednica kosovske i albanske vlade. U pripremama za ovu sednicu, Kosovo i Albanija potpisali su memorandum o uzajamnom priznavanju carinskih pečata, dok je Edi Rama najavio ukidanje carine za robu sa Kosova, čak i ukoliko Kosovo to ne bude odmah bilo spremno da uradi sa druge strane.

Je l’ ovo mini Otvoreni Balkan ili zaokružena Velika Albanija pitanje je sad? Mislim pitanje za stratega za oba. AV.

Radnici “Elektrokosmeta” na severu Kosova, danas će izvoditi radove na elektromreži i vršiće selektivna isključenja električne energije, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica glavni dispečer za održavanje mreže, Zoran Obradović. “Zbog godišnje revizije u trafostanici Valač bez električne enrgije će danas u periodu od 10 do 12 časova biti naselja Banjska, Žerovnica, Srbovac, Grabovac, Žitkovac i deo naselja Mali Zvečan, a od 12 do 14 časova iz sistema napajanja električnom energijom biće isključen Leposavić”, rekao je Obradović.

Još ovog puta reviziju vrše radnici “Elektrokosmeta” a već sledeći put to će učiniti isti ljudi ali će biti radnici “Kosovske elektrodistribucije” – KEDS-a. Ode i to! Čestitam onima koji slave!? A neće da dolaze jer ih se naš život ne tiče. A vole da o nama pregovaraju.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.