Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U selu Izvore iznad Banjske, juče je Kosovska policija u saradnji sa carinom otkrila još jednu laboratoriju za proizvodnju narkotika, a već treću na Severu od početka ove godine.

Kosovska policija je tokom akcije kodnog naziva „Gropa“ uspela juče da zapleni oko 80 kilograma droge tipa kaptagon u vrednosti od oko milion evra i uhapsila je 14 osumnjičenih, od kojih 6 turskih državljana, kazao je juče na konferenciji za novinare, glavni tužilac u Uroševcu, Šukri Jašari.

Osnovni sud u Mitrovici naložio je hapšenje i raspisao poternicu za bivšim šefom operative Kosovske policije Željkom Bojićem, osumnjičenim za krivična dela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „ometanje dokazivanja ili službenog postupka“.

Kako se saznaje, prema optužnici koja je protiv njega podignuta 19. juna 2020. godine, događaj je bio tokom 2015. godine u Severnoj Mitrovici gde je Jedinica za borbu protiv narkotika sprovodila akciju u cilju oduzimanja veće količine droge iz vozila marke Land Rover.

Sporazum o Zajednici opština sa srpskom većinom, na kojem Srbija insistira, nije ništa važniji od dogovora postignutih do sada u dijalogu Kosovo-Srbija. Ovo je rekao potpredsednik Vlade za dijalog Besnik Bisljimi tokom izveštavanja o dosadašnjem toku pregovora u Briselu. Bisljimijeva stranka „Pokret Samoopredeljenje“ se, dok je bila u opoziciji, suprotstavila Sporazumu o Asocijaciji kroz brojne proteste. Posle sporazuma kojim je prošle godine okončana višednevna blokada na severu Kosova, izaslanik za dijalog Miroslav Lajčak rekao je da je Asocijacija tema koja mora da se reši. Prema njegovim rečima, normalizacije odnosa dve zemlje ne može biti bez primene sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom na Kosovu.

Svako radi ono što najbolje zna. Pošto ne znamo da pregovaramo i ispunjavamo ono što kao obaveze preuzmemo, mi smo i severno i južno shvatili da nam trgovina narkoticima više “leži” i izgleda našli sebe.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.