U Osojanu se nastavilo sa blokadom škole, protesti nezaposlenih, nije bilo nastave

U povratničkom selu Osojane, pored zgrade Privremenog organa za Istok, od jutros je bila blokirana i zgrada škole. Nastave za oko 50 osnovaca i 15 srednjoškolaca danas nije bilo.

Još jedna porodica priključila se prostestu povratnika u Osojanu gde nezaposleni od juče drže u blokadi zgradu Privremenog organa za Istok. Pododica Dubić blokirala je jutros školsku zgradu, pa je nastava za učenike OŠ „Radoš Tošić“, i isturenih odeljenja gimnazije Sveti Sava iz Goraždevca obustavljena.

Porodica Dubić blokirala je školsku zgradu nezadovoljna načinom na koji su, kako tvrde, u radni odnos primljeni novi radnici.

„Nama je mlad brat od 37 godina pre petnaestak dana preminuo. Ostali smo ja i mlađi brat koji se oženio pre godinu dana, ne radi, čeka dete, nema ni dinar primanja. Mi smo se nadali i očekivali od direktora škole Milana Kovačevića i predsednika Privremenog organa Koste Beloševića da nam reši problem i da mlađi brat dođe na bratovo mesto da bi rešili njegov slučaj. Međutim, to se vuče par dana, ljudi jure veze. Pre 15 minuta se čujem sa direktorom škole Milanom Kovačevićem koji mi saopštava da je primljen Sedlarević Dalibor, čovek kome je takođe potreban posao, ali kako on da dođe na to mesto. Ja sam stao sa ovim ljudima pred opštinom”, rekao je juče Leonid Dubić za Radio Goraždevac.

Optužbe na račun školske uprave u Kosovskoj Mitrovici, Zaporožac prekinuo vezu

Dubić je za ovakvo stanje direktno optužio školsku upravu u Kosovskoj Mitrovici.

„Načelnik prosvete Ivan Zaporožac, ako ne grešim, je naredio da se primi Sedlarević. Rade veze, kako se naredi. A mi što smo povređeni i što nas boli, treba da nas boli još više“, kaže Leonid Dubić.

Sa druge strane, od direktora Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Ivana Zaporožca do objavljivanja ovog teksta novinari Radio Goraždevca nisu uspeli da dobiju odgovor na pitanje da li je bilo zapošljavanja bez konkursa u OŠ Radoš Tošić u Osojanu, niti komentar o blokadi školske zgrade. Zaparožac se novinarima Radio Goraždevca javio na telefon ali je prekinuo vezu nakon postavljenog pitanja. On takođe nije odgovarao ni na poruke.

Blokada privremenog organa i dalje traje

Ispred zgrade Privremenog organa danas su stajali građani koji ne dozvoljavaju zaposlenima da uđu u svoje kancelarije, potvrdila je za Radio Goraždevac Mirjana Đurić.

„Protesti su nastavljeni isto kao juče. Broj građana koji se okupio je isti. Pojavio se predsednik Privremenog organa i rekao da je moguće da će doći Petković ili neko iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ali nas niko nije obišao“, kazala je Đurić.

Okupljeni građani koji protestuju u Osojanu zahtevaju da se njihovim porodicama obezbedi po jedno radno mesto, ukazuju da su zapostavljeni i da imaju neravnopravan položaj prilikom zapošljavanja.

O jučerašnjem danu, podsetite se u:

Osojane: Blokiraćemo Privremeni organ dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto

Radio GoraždevacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.