Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentar dana Komentariše: Nenad Radosavljević

Novoizabrana predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić preuzela je dužnost predsednice u naredne četiri godine. Zvanična primopredaja dužnosti predsednice opštine Gračanica između novoizabrane predsednice opštine Ljiljane Šubarić i dosadašnjeg predsednika opštine Srđana Popovića izvršena je u kabinetu predsednice opštine Gračanica. Kako je saopšteno iz ove lokalne samouprave, u prijateljskoj atmosferi, Šubarić i Popović potpisali su Zapisnik o primopredaji dužnosti. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić je nakon primopredaje dužnosti kazala da je sa dosadašnjim predsednikom Srđanom Popovićem imala razgovor tokom kojeg se upoznala sa radom Opštine, sa prioritetima, nasleđenim stvarima i nastavku projekata koji su započeti.

To je ona čuvena priča o Kurti i Murti! To nije primopredaja dužnosti već prenos nasleđa, to nije kabinet predsednice, već zaostavština onih pre nje, njoj koja ih nasleđuje, jer oni, ni on ni ona, nisu birani… Oni su silom nametnuti i uspostavljeni. To nije primopredaja dužnosti, već prenos vlasništva nad našim životima. Ona se nije upoznala sa radom opštine nego načinima zloupotrebe ovlašćenja i sticanja lične koristi za sebe i bližnje svoje (ne dalje od četvrtog kolena, prema Porfiriju  – ako ga ne ubede u drugačije) i ne dalje od desetog, ako je u stranačkoj SNS hijerarhiji koji među sobom nisu ništa, ali su sve i svja za sebe. Ona se nije upoznala sa radom opštine jer taj rad ne postoji i nema nastavaka projekata koji nisu ni početi. Poniženje i degradacija ličnosti i morala. Neka je… neka sama shvati

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca sastao se u utorak sa ambasadorom Austrije na Kosovu Kristofom Vajdingerom. Predsednik parlamenta razgovarao je sa austrijskim diplomatom o daljem jačanju partnerstva dve prijateljske zemlje i drugim pitanjima od zajedničkog interesa. Konjufca je zahvalio ambasadoru Vajdingeru na kontinuiranoj podršci Austrije. Predsednik Skupštine je, između ostalog, rekao da Austrija ostaje važan partner  Kosovu i izrazio spremnost za intenziviranje saradnje u zajedničkim projektima kao što je projekat DEMOS, kao i u oblasti zakonodavstva i parlamentarne diplomatije. Ambasador Vajdinger je potvrdio podršku Austrije Kosovu u procesu vizne liberalizacije i evroatlantskih integracija.

To je otprilike kao kada se predsednik Vlade sastane sa predsednikom ,esne zajednice u normalnim društvima. Onda oni ja tebi vojvodo a ti meni serdaru. Ovog ništa ne boli a ovog drugog ništa ne košta. Onda lepo ‘podele benefit’, kako se duhovito kaže i idu kući. To su u prevodu Gljauk i ovaj Vajdinger. A neki obični ljudi sede kući i navijaju. Pa hoće i da se pobiju oko toga ko je bolji. Smešno.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da nam je korona pokazala da ni one sojeve koji su bili poznati nismo u potpunosti savladali. Ne zalećimo se sa informacijama o novim sojevima, ističe Lončar. Epidemijska situacija u Srbiji se smiruje. Međutim, pitanje je dana kada će novi soj virusa korona omikron stići u Srbiju. Sutra zaseda Krizni štab.

Kada neko neutralan pogleda ovog Lončara (doduše i Anu i Vučića i druge u ekipi), mislim da mu je sve jasno. Pa ljudi, na šta to liči? Šta to govori, šta se to beči, kome to preti sa TV ekrana, koga to nešto plaši? I čime… E pa tu i jeste problem. Imao sam druga… Dobar čovek… Odličan lekar… Bio volonter… Radio mnogo a nije primao ništa! Deset godina… Sada se plaši da kaže da je Vučić pokvaren… Da mu ne bi uzeo ono što mu nije dao… Za tog mog druga se borim. Da dobije slobodu da se brani.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.