Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Pripadnici KFOR-a od jutros su raspoređeni na prilazima jezeru i hidroelektrani Gazivode, u opštini Zubin Potok. Na prilazima Gazivodama nalazi se više džipova sa pripadnicima američke vojske, sa puškama, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

A danas, posle podne će ti isti pripadnici američkog KFOR-a da se u jezeru kupaju, javlja izveštač. Ali nije ovaj iz Tanjuga, nego jedan normalan.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Aleksandar Vučić sazvao povodom situacije na Kosovu i Metohiji, završena je nakon skoro dva sata. Iz zdanja na Andrićevom vencu gde je sednica održana izašli su šef BIA Bratislav Gašić, direktor policije Vladimir Rebić, načelnik generalštaba general Ljubiša Diković…

Prethodno su u isto zdanje i ušli, ali to kamere i novinari nisu zabeležili, jer su namerno kasnili na posao. Ma te novinare treba da … I te kamermane isto da …

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će KFOR da radi svoj posao na KiM, uz podsećanje da svoj posao KFOR nije radio kada je napadnut Marko Ðurić, ali da na to nisu reagovali ni neki domaći političari, niti neki crkveni velikodostojnici.

On se nada, ovaj se hapsi, ove baš briga ali ovi “popovi” su im najgori. “Neki”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je poslednjih 10 dana zabeleženo snažno, višeslojno agenturno delovanje, zbog čega je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva. Istakao je da je Srbija, međutim, uspela u tome da se sačuva svaki život.

Vrhunski službenici obaveštajnih službi se bave agenturom i to u našem slučaju vrlo uspešno – protiv nas. U isto vreme, mi se branimo od tračeva za koje su inače u našem kraju zadužene alapače. A čak i one pričaju kako su oni koji su sačuvali svaki život zamalo napravili da uzmu bar neki. A to ti je to. I to posle ide…

Velika je sramota što, zahvaljujući neodgovornim političarima i njihovim dezinformacijama, u Srbiji danas razgovaramo o bezbednosti Srba na KiM, umesto o nesprovođenju Briselskog sporazuma, rekao je danas posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost Marko Đurić.

Bravo Marko. U tome se svi sa tobom slažemo. Sram vas bilo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.