Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Gotovo 19 kilograma marihuane srpska policija pronašla je u vozilu Leposavca D.V. (1970), saopštila je Uprava policije u Kraljevu. Policija je 18 paketa, sa 18,5 kilograma marihuane, pronašla u Konarevu kod Kralјeva, u prtlјažnom delu i ispod zadnjeg sedišta u automobilu ‘opel’, kojim je upravlјao D.V.

Nije to ništa. To nam samo preteklo. Ostalo smo popušili. A tek ćemo.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić navodi da je izjava albanskog ministra o „otvaranju granice između Albanije i Kosova“ huškačka i preteća. Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da najava ukidanja granice između Albanije i Kosova govori o teritorijalnim pretenzijama Albanije prema delu srpske teritorije. „Opasnost od velike Albanije je ono što destabilizuje čitav region“, rekao je Vulin komentarišući izjavu albanskog ministra dijaspore da će granica između Albanije i Kosova biti ukinuta početkom sledeće godine.

Baš me nešto čudi kako ovoj dvojici pametnjakovića nije palo na pamet da priprete da ćemo, u tom slučaju, i mi da pootvaramo administrativne prelaze između Srbije i Kosova pa neka se čude i taj ministar i Rama i Ramuš i ostali. Jer kako je Vulin ranije, kad ih je uspostavljao objašnjavao integrisane prelaze – to je kod nas samo neka žica.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je izostavljanje pitanja Kosova sa dnevnog reda sednica Saveta bezbednosti UN veliki presedan, za koji nema opravdanih razloga, i da niko ne može da izbaci temu Kosova iz agende SB UN.

Veliki presedan, bez opravdanih razloga, izbacivanjem Kosova kao teme iz agende sednice Saveta bezbednosti UN-a upravo je učinila Velika Britanija. Ako ti oči i uši pomažu.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da su svi putnici u javnom prevozu osigurani od nesrećnog slučaja. U slučaju smrti putnika, najmanja isplata je 8.000 evra, a u slučaju potpunog invaliditeta isplaćuje se najmanje 16.000 evra.

Tako, ako se desi slučaj potpune invalidnosti, neka predmetnu osobu javni prevoznici dotuku jer je jeftinije za firmu. Je l’ ovo neko lud ili zbunjen? Ako je novinar, oprašta mu se.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.