Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra; na nacionalnoj frekvenciji snimci ubistva i raskomadanog tela

Nova raspodela evra očekuje građane Srbije – sada za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti u decembru biće povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima prethodno predviđena za jesen.

„Dobre vesti“ je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencijom – Pink, u kojoj je više puta prikazano i ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića u ulici 27. Marta, 2017. godine.

U emisiji koja je i dalje u toku, prikazuju se istovremeno fotografije i snimci sa uznemirujućim sadržajem, i predsednik rekonstruiše zlodela kriminalnih klanova, odnosno Belivukove grupe.

Naglasio je da „će mafiji glava biti odsečena“, a da je „gotovo“ sa rasturanjem droge.

Što se primanja evra tiče, penzioneri će, umesto još po 50 evra i još 30 evra u septembru i novembru, kako je ranije bilo najavljeno, dobiti još po 20 dodatnih evra. Tako će punoletni građani koji su se javili za pomoć države od ukupno 60 evra i koji treba da prime još 30 evra, dobiti dodatnih 20 evra u decembru.

„Penzioneri će dobiti 100 evra na poklon od države a svi ostali koji su se već prijavili, a daćemo mogućnost dodatne prijave, dobiće 50 evra“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će predložiti „veliko uvećanje“ iznosa po rođenom detetu, za prvorođeno i za ostalu decu.

„Ići ćemo na tri, četiri ili pet hiljada evra za rođeno dete, plus sva druga prava, ja ću predložiti“, dodao je on.

Predsednik je izjavio da u budžetu Srbije ima dovoljno novca.

„U prvoj polovini godine zabeležen je rast od 8,3 odsto, sedam-osam godina BDP je uvećan za više od 50 odsto“, kazao je Vučić.

On se obraća javnosti nakon što je KRIK objavio transkript delova saslušanja Veljka Belivuka, šefa kriminalne grupe koji je osumnjičen za više brutalnih likvidacija. On je na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

U KRIK-ovoj priči, kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici zatražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK.

Srpski predsednik je već demantovao navode o povezanosti sa klanom, predstavljajući sebe i saradnike upravo kao borce protiv mafije, a najavio je i skoro obraćanje detaljnije na ovu temu.

Ceo tekst pročitajte na sajtu KRIK-a.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.