Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovo je država koja je priznata od 116 svetskih država sa institucijama i državnim strukturama, koje su konsolidovane bez obzira na nedostatke, napisao je na svom Fejsbuk profilu šef delegacije Kosova za tehnički dijalog Avni Arifi.

To je bez obzira na nedostatke, a s obzirom na nedostatke potpuno je nekonsolidovano.

Politički predstavnici Albanaca u Preševskoj dolini razmatraju pitanje o uključivanju ove oblasti u okviru dijaloga Priština – Beograd, oni su čak i zatražili da se Dolina pripoji Kosovu. Međutim, u Kancelariji predsednika Tačija kažu da će u Briselu tražiti da Srbija poštuje i afirmiše prava zajednica, u ovom slučaju prava Albanaca, u skladu sa visokim evropskim standardima u tri albanske opštine u Srbiji.

I ozbiljni Srbi sa Kosova i Metohije isto nešto razmatraju ali ih u kancelariji njihovog predsednika ne čuju.

Povodom navoda da London namerava da spreči da se u avgustu u Savetu bezbednosti UN održi redovna sednica o situaciji na KiM, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić smatra da je to neozbiljno i politički neiskreno.

Ana nije u pravu jer je ta namera preozbiljna i politički potpuno iskrena. To im je želja i namera još od onog Blera u vreme bombardovanja. Onog što se posle nešto muvao po vladi Srbije sa našim premijerom-predsednikom.

Litvanija je i dalje protivnik toga da Srbija u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom otvori poglavlje 31 koje se odnosi na spoljnu, bezbednosnu i odbrambenu politiku, prvenstveno zbog odnosa Beograda i Moskve, a ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović kaže da se to do kraja godine verovatno neće ni dogoditi.

Ene, sada još i ovi. Pa odakle bre više izviru. Mi jesmo takvi kakvi smo, mislim slabi ali i ovi zečevi preteraše.

Rusija smatra da SAD pokušavaju da diskredituju pregovore o Siriji u Astani tako što odbijaju da učestvuju na međunarodnim sastancima u Sočiju, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Kako je naglasila, pregovori u Astani se sazivaju da bi se pratio napredak u skladu sa Rezolucijom 2254 Ujedinjenih nacija.

Baš je dosta doneto posle one o nama. Pa valjda imaju i isto toliko problema više oni koji se problemima po svetu bave pa će nas da puste da bar malo prodišemo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.