Uhapšeni Zvečanac i Zvečanka zbog droge, snimak hapšenja


Vest je ažurirana

22.52 – Nakon današnjeg hapšenja dvoje Zvečanaca zbog marihuane na Rudnici, odnosno u Raški, večeras je naš portal došao i do video snimka hapšenja.

Video snimak je nastao u autobusu, a na stajalištu u Raški, nakon što je prethodno na Rudnici u njemu otkrivena putnica sa koferom punim droge koji je trebalo, prema priznanju, da preda na tom stajalištu.

Prema video snimku, iz autobusa koji se zaustavlja izlazi prvo ženska osoba koja u međuvremenu uzima kofer, da bi potom, iz obližnjeg lokala izašla muška osoba koju, u trenutku kada prilazi u pravcu devojke, hapsi osoba obučena u civilnu odeću i sa pištoljem u ruci, i ubacuje u civilni auto.

Takođe, prema nezvaničnim svedočenjima, putnici u autobusu su već bili upoznati sa onim što se očekivalo da se dogodi na stajalištu, s obzirom na to da je marihuana već prethodno pronađena u koferu ženske osobe na Rudnici.

I Carina Srbije je potvrdila u zasebnom saopštenju, da je državljanka Srbije sa prebivalištem u Zvečanu, carinskim organima kazala na Rudnici da je drogu „preuzela od nepoznate osobe u Zvečanu i da je samo trebalo da je prenese do taksi službe u opštini Raška“.

Carinici su odmah o otkrivanju droge obavestili policiju i inspektore MUP-a Raške, kojima su je i predali.

MUP Srbije je takođe potvrdio vest, navodeći da je hapšenje izvršeno u okviru akcije „Gnev“, a da su uhapšeni Zvečanci  M.A. (1985) i Z.T. (1987).

Kako je saopšteno, njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

19.30 – 17 kg marihuane pronađeno u putničkoj torbi žene iz Zvečana
Foto: Uprava carine Srbije

U putničkoj torbi žene iz Zvečana, na Rudnici je danas pronađeno 17 kilograma marihuane potvrdila je Carina Srbije, samo par sati nakon što je Policijska uprava u Kraljevu saopštila da su dvoje Zvečanaca uhapšeni u Raški sa istom supstancom u težini od 16.6 kilograma.

Slučaj je otkriven u popodnevnim časovima, kada je na punkt pristigao autobus novopazarskog prevoznika koji saobraća na redovnoj liniji Kosovska Mitrovica – Beograd.

Kako je saopšteno, tokom redovne kontrole, carinski službenici su u prostoru predviđenom za prtljag putnika, u koferu jedne putnice zatekli pakete narkotika, umotane u plastične kese i oblepljene selotejpom.

„Državljanka Srbije sa prebivalištem u Zvečanu, krenula je na put sa koferom dupke punim droge, a kada su carinici otkrili njenu nameru, izjavila je da je drogu preuzela od nepoznate osobe u Zvečanu i da je samo trebalo da je prenese do taksi službe u opštini Raška“, precizira se.

Carinici su, kako je saopšteno, odmah po otkrivanju droge, o tome obavestili policiju i inspektorima MUP-a iz Raške predali narkotike radi detaljnog veštačenja.

U današnjim odvojenim saopštenjima srpskog MUP-a i carine, nije navedeno da li su u pitanju odvojeni slučajevi ili se radi o istoj grupi švercera drogom, s obzirom na to da je zaplenjena ista supstanca, u istom danu i da su osumnjčeni iz istog mesta.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.