Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Kosova ne poriče mogućnost da se u Briselu razgovara o razmeni teritorije, odnosno da se opštine sa Severa Kosova – Leposavić sa Leškom – razmene za Preševo i deo Bujanovca, piše današnja Koha Ditore nakon obraćanja predsednika Hašima Tačija medijima.

Pa upravo se za tako nešto i naš predsednik zalagao. Ne može to da neko dobije sve a neko ništa. Mi iz Leposavića da dobijemo sve a ostali sa severa ništa. Tako da ukupno dobijamo i sve i ništa.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da zvaničnici iz Prištine mogu da posete centralnu Srbiju ako se pozovu na sporazume o posetama i pod uslovom da njihova funkcija postoji po međunarodnim propisima. Kako navodi, funkcije kao što su ministar spoljnih poslova ili ministar Kosovskih snaga bezbednosti ne postoje.

Znači, ako se ova dva pozovu na sporazume o posetama centralnoj Srbiji, pa dođu, mogu da posete samo centralni zatvor. Tako to ispada.

Napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u jeku diplomatske borbe za postizanje kompromisnog rešenja o kosovskom pitanju nisu ništa drugo nego još jedan pokušaj opozicije da zaustavi napredak Srbije u pokušaju da se domogne vlasti iz ličnih interesa, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

To da opozicija pokušava da se domogne vlasti mogu da razumem. I da to između ostalog čini iz ličnih interesa takođe. Ali bih baš voleo da čujem ministarku da objasni zašto je nekom iz opozicije interes da zaustavi napredak Srbije. Koji je u stvari kaskanje u razvoju za okruženjem.

Papa Franja pozvao je svet da se bori protiv „sramnog zločina“ – trgovine ljudima, koja je često povezana sa krijumčarenjem migranata. On je u obraćanju vernicima, na trgu Svetog Petra u Vatikanu, osudio trgovinu decom i odraslima, koji završavaju kao roblje na prisilnom radu, seks industriji i trgovini organima, bave se prosjačenjem i drugim vidovima kriminala, prenosi AP.

Koliko izopačenosti na ovoj maloj lopti. Ali trgovina organima je posebna priča. To je najnovije ludilo. Ludilo savremenog doba i čipovane budućnosti.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.