Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Na praznik Vaznesenja Gospodnjeg, prvi put posle 1998. godine, u hramu Hrista Spasa u centru Prištine služena je liturgija. Kako je objavila Eparhija raško-prizrenska na Tviteru, liturgiju je služio episkop Teodosije.

Za svaku pohvalu je liturgija posle toliko vremena… I vladika i sveštenstvo i logistika koja je čin obezbeđivala.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju fabrike nemačke fabrike „Fišer automotiv sistems“ u Jagodini, da je to velika stvar za taj grad, ali da je još lepša vest što je isti investitor najavio da bi u Jagodini trebalo da otvori još jednu fabriku.

Mene u svim ovim spektakularnim otvaranjima pogona i fabrika od strane stranih investitora najviše interesuje da li to finansiraju oni ili mi, kroz poreske i infrastrukturne olakšice i subvencije po radnom mestu kao do sada. Jer ako mu mi obezbedimo sve za dž i još ga subvencionišemo sa i do 100 000 € po radnom mestu onda to ne otvara on nego mi… A zatvoriće ga on. Kada potroši subvencije na plate a sa profitom ode tamo odakle je i došao. Ili tamo negde dalje gde još ima naivnih.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.