KP: Uhapšeno 13 osoba u Prištini; Policija nastavlja sa operativnim planom „Sigurnost u školskim objektima“

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Kosovska policija u regionu Prištine uhapsila je trinaest osoba za više slučajeva koji su prethodnih dana prijavljivani policiji i pojačala svoje patrole radi veće bezbednosti, saopštili su iz Kosovske policije.

Kako poručuju iz Kosovske policije, što se tiče incidenta koji se dogodio ispred zgrade i školskih prostorija u naselju Dardanija u Prištini pre nekoliko dana, nastavlja se istraga.

Navode i slučaj koji se dogodio 28. maja ove godine oko 13.30 kada je prijavljeno da je nekoliko osumnjičenih osoba napalo žrtvu A.H. nanevši joj telesne povrede, te da su se osumnjičeni odmah udaljilji odatle.

Istog dana oko 14.20, žrtva (A.H) otišla je u naselje Ulpijana u Prištini i napala osumnjičenog (B.G.), izbola ga nožem i povrediila ga.

Od 13 uhapšenih osoba 5 je već upućeno u pritvorski centar, dok je za četiri osobe sudija odredio pritvor, nekoliko osoba je ispitano u svojstvu svedoka i podnete su tri krivične prijave – za nanošenje telesnih povreda i pretnju.

Juče su policajci u civilu oduzeli šaržer kalibra 9X19 mm, identifikovali ženu kojoj je nakon kontrole oduzet gasni pištolj sa dva šaržera i četiri metka.

U okviru Operativnog plana „Sigurnost u školskim objektima“ policijski službenici u civilu sprovode akcije kako bi obezbedili sigurno okruženje u i oko školskih objekata,  sprečavanjem mogućih incidenata, identifikovanjem osoba koje nisu učenici u tim školama, kao i posmatranje i komunikacija sa osobama koje su umešane u razne incidente.

„Ovakve preventivne aktivnosti policije u saradnji sa školskim vlastima nastaviće se u budućnosti kako bi se obezbedila veća sigurnost za sve“, zaključuje se u saopštenju Kosovske policije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.