Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da će jedna od velikih sila tražiti povlačenje KFOR-a i UNMIK-a sa KiM i ocenio da bi to bila katastrofa za sve. Vučić je rekao da će o tome pokušati da razgovara sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, sa kojim bi trebalo da se sastane u Briselu u ponedeljak. Predsednik Srbije je rekao da ne može da kaže o kojoj velikoj sili je reč, ali da su u pitanju obaveštajni podaci iz zvaničnih izvora. Vučić je rekao da je zbog toga susret sa generalnim sekretarom NATO-a od posebnog značaja.

Koja je to sila – neće da kaže, ali kada u ponedeljak natrlja nos Jensu Stoltenbergu, ta će sila da ustukne i podvije rep, pa od svega neće biti ništa, ali će lakoverni narod srpski sa KiM i iz uže Srbije verovati da nas je veliki on spasio. Njegova pokvarenost nema granica isto koliko naivnost narodna.

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, istakla je danas u Atini da ne razume kako Prištini dijalog sa Beogradom nije glavni prioritet, jer samo dijalogom i kompromisom može biti postignuto trajno rešenje, bez koga nema stabilnosti, investicija, a tako ni budućnosti za mlade. Brnabić je, na Delfi ekonomskom forumu, u razgovoru sa glavnim i odgovorim urednikom dnevnika „Katimerini“ Atanasiosom Elisom, upitana za situaciju u vezi Kosova, rekla da, iako je dijalog trebalo da podstakne Vašingtonski sporazum i imenovanje specijalnog izaslanika EU, nažalost, došlo je do promena u Prištini.

Nažalost po nju i tamo njih Ramuš i slični su nažalost ispali iz igre a sve su sa njima lepo dogovorili i AV i ona kosovska politička boranija po jahtama i kafanama. Trajno rešenje je samo Vučićev prioritet i vrlo je jasno zašto! Pa, mora da ispuni obećano na našu štetu što pre, jer su nalogodavci posle 9 godina nervozni, a oni kada se unervoze zatežu slavine podrške, zavrću uši a nekada i nešto još gore. Smene te sa vlasti.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.