Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Uopšte ne znam zašto se Nikola Tesla mučio, proračunavao i izmislio trofaznu struju kada evo vidimo da su dovoljne dve, pa čak i samo jedna. Mi u Leposaviću i na Severu npr. imamo jednu, a ponekada dve. Tri odjednom nismo imali već mesec i po. I živimo… Sada već i ne pitamo za treću. Navikli se… Malo premošćujemo od utičnice do utičnice, zavisno u kojoj probna lampa zasvetli, malo se saplićemo o produžne kablove posred kuće, ali ipak sve to najvažnije nekako radi… Dobro po neka sijalica ne… ili bojler… ili tako ponešto… Ali šta hoćeš? Pre sto godina ni to nismo imali.

Akademik Matija Bećković objavio je video-poruku u kojoj kaže da Srpska akademija nauka i umetnosti treba da saopšti svoj stav o „najvažnijem i najaktuelnijem pitanju Srbije i srpske nacije- Kosovu i Metohiji“, prenosi Sputnjik. Poziv Akademiji da se izjasni o Kosovu reakcija je Bećkovića na nedavne izjave predsednika SANU Vladimira Kostića i polemike u javnosti oko toga. „Ono što ja mislim o Kosovu i Metohiji svima je poznato i to neću ponavljati. Ono što je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti je jednom izjavio o Kosovu i Metohiji postalo je neka vrsta magične kocke. Neki kao i on sam smatraju da je to njegovo lično mišljenje na koje on ima pravo, a drugi da mišljenje predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti ne može biti lično“, kaže Bećković.

Svaka institucija našeg naroda ukoliko nije dirigovano jednoumna i kojom se ne diktira iz jednog centra, treba da da svoje mišljenje prilazeći tom pitanju ozbiljno, studiozno i hladne glave. Ja se samo nadam da takvih još uvek ima. Mada teško.

Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta usvojio je sinoć izveštaj o Srbiji izvestioca Vladimira Bilčika. Odbor je takođe usvojio i Bilčikov izveštaj o Kosovu.Kako je na Tviteru objavio sam Bilčik, izveštaj o Srbiji je usvojen sa 57 glasova „za“, četiri „protiv“. Podsetimo, Odbor je prethodno u utorak izglasao i usaglašene, kompromisne amandmane na Bilčikov izveštaj. U njima poslanici traže od Srbije da do kraja razreši afere Krušik, Jovanjica i Telekom Srbija, ali i da se „dođe do pravde u slučaju rušenja Savamale u Beogradu“. Takođe, osuđuju i traže sankcije za javne napade i govor mržnje sa skupštinske govornice uperene kako prema predsedavajućoj Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EP Tanji Fajon ili drugim evroposlanicima, tako i prema političkim protivnicinma, nezavisnim medijima i novinarima, smatrajući to „kršenjem demokratskih praksi i osnovnih demokratskih vrednosti“.

Koliko god inertni, često nedorečeni i iz svojih interesa pretolerantni prema aktuelnoj vlasti u Srbiji, ipak povremeno pokažu da ne pristaju na preterane laži i obmane kao naš narod. Krušik, Jovanjica, Savamala kao i Telekom, nisu kao velike afere završene i kad tad će ovaj medijski manipulator i opsenar morati za to da položi račune. Nadam se pred nekim novim, našim pravosuđem na koji politika neće moći da utiče.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.