Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Zamenik kosovskog premijera Besnik Tahiri izjavio je danas da, sve dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Srbija neće priznati Kosovo, a da je za Kosovo jedino prihvatljivo rešenje konačni sporazum isključivo sa međusobnim priznanjem.

Pre svega, uopšte ne znam ko je taj Besnik Tahiri, a drugo, ako Vučić može da kupi pola Srbije onda sigurno može i njega. Verovali ili ne, ali ovaj što je zajahao „Srbijicu” to odavno radi.

Kosovska vlada odobrila je na današnjoj sednici nacrt Zakona o ratifikaciji sporazuma između kosovske vlade i vlade Crne Gore u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji i najavila sporazum o saradnji u oblasti turizma sa Severnom Makedonijom. Odobrenje ovog nacrta zakona služiće približavanju i realizaciji ciljeva integracije u Evropsku uniju, i razviti međusobnu saradnju, navodi se u saopštenju kosovske vlade. Dve države će intenzivirati dijalog radi povećanja saradnje u kontekstu integracije i pristupanja, kao i afirmacije evropskih vrednosti.

Prevaranti bez granica, tj. „Mali šengen prevaranti” prepisuju jedni od drugih i onda im lepo kad prevara upali. A svi im potlačeni građani služe samo za izigravanje i podsmeh.

Kosovska policija tokom proteklog dana registrovala je slučaj porodičnog nasilja u Severnoj Mitrovici, navodi se u 24-časovnom izveštaju KP. U ulici Knjaza Miloša, u Bošnjačkoj mahali, sinoć oko 20 časova uhapšen je muškarac nakon što je u alkoholisanom stanju fizički napao svoju suprugu. Napadnuta žena dobila je medicinsku pomoć. Odlukom tužioca, osumnjičeni muškarac zadržan je u pritvoru do trežnjenja, a zatim je pušten.

I šta ćemo sada sa njim? Još gore, šta će ona sa njim? Tu nešto nije regulisano kako treba. I svi su ljuti i policajci otišli kući i NVO-i analiziraju i statistika broji, a ona ga čeka kao sužanj bez igde ikoga.

Poslednjih meseci uvećao se broj ljudi inficiranih koronavirusom. Iako izolovani i sa manje kontakata, inficiranih ima i u kosovskim zatvorima. Kako su za Kohu rekli iz Kosovske-popravne službe (KPS), od početka pandemije do sada 36 osoba je inficirano koronavirusom, dok su 23 aktivna slučaja. Za to vreme, dvojica zatvorenika nisu pobedili u bici sa kovidom-19. Reč je o osobama od 85 i 78 godina.

Ako je izolacija jedna od glavnih tekovina savremene medicine, koja ne leči nego „preveniše”, da bi se pobedila pandemija, onda je ovo dokaz da je ta medicina u tom segmentu propala a da su virusolozi, epidemiolozi i infektolozi neznalice i više vračevi nego lekari.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.