Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će međustranački dijalog biti nastavljen sledeće godine kada se budu stekli uslovi za to.“Dogovoreno je da se druga faza dijaloga obavi posle izbora sa ciljem da on posluži kao priprema za održavanje sledećih izbora“, rekao je Dačić i ponovio da će izbori biti najkasnije do aprila 2022. godine. Dačić je tako odgovorio na pitanje poslanika Socijalističke partije Srbije Đorđa Milićevića koji se osvrnuo na prošlogodišnji dijalog na FPN-u, rekavši da takve razgovore treba voditi u Skupštini.Milićević je pitao da li vladajuća većina sada ima obavezu da razgovara i sa vanparlamentarnim strankama i kojim, kao i da li je Evropski parlament tražio neki rok za takav dijalog.I ostali poslanici iskoristili su svoje pravo da zatraže odgovor od nadležnih.

Ovaj uopšte nema nameru da silazi sa vlasti za svoga života. Dijalog koji je počeo pre poslednjih izbora a koji nije imao nikakvog efekta, što se vidi sada u parlamentu, se nastavlja dogodine bez namere da ima bilo kakvog efekta do sledećih izbora 2022. da bi stvorio preduslove za nastavljanje istog za neke sledeće. A ovaj njegov pulen, zajedno sa njim, već smislio da se dijalog vodi sa nekim strankama, a sa kojim nije važno, jer Bože moj stranke su stranke, važno je da su kooperativne.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je još jednu optužnicu protiv većinskog vlasnika poljoprivednog dobra „Jovanjica“ Predraga Koluvije, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, uhapšenih u julu ove godine u nastavku istrage u vezi sa proizvodnjom marihuane na tom imanju.

I tako će izmarati javnost dosadnim saopštenjima o predanosti sudova ozbiljnom uspostavljanju reda i zakona i borbi protiv kriminala “maljem u glavu” dok nove teme, kojih je svakodnevno sve više, ne zauzmu naslovne stranice štampanih i udarne vesti elektronskih medija i dok se narodni trbuni ne umore od zauzetosti novim i još novijim kriminalnim aktivnostima onih bliskih vlasti a narod ne zaboravi da uopšte postoji “neka” Jovanjica i da je u tom kriminalnom aktu bio umešan veliki broj povezanih sa vlašću i mnogi koji su njen deo. 

Hotelijeri na Kopaoniku su jedni od retkih koji se ne žale na prošlu letnju sezonu koju je, inače u Srbiji, poremetila pandemija koronavirusa. Na toj planini uveliko traju pripreme za predstojeću zimu, a u toku su i završni radovi na postavljanju kabina na žičari od Brzeća do turističkog centra Sunčani vrhovi. 

Ne treba preterivati. Niko ni ne zna za letnje sezone na Kopaoniku. Nekoliko događaja u toku leta se ne mogu karakterisati sezonom.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.