Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Nakon Patrijaršije i Saborne crkve, zemni ostaci patrijarha Irineja preneti su u Hram Svetog Save gde će sutra biti sahranjen. Špalir Garde Vojske Srbije preneo je jutros kovčeg sa telom patrijarha u Sabornu crkvu, gde je bilo izloženo za vreme liturgije povodom slave crkve, Aranđelovdana. Kovčeg pokojnog patrijarha je zatvoren staklenim poklopcem i prekriven mandijom, malim omoforom i mitrom (bez žezla), a Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je da će se tokom molitvenog ispraćaja patrijarha Irineja, SPC striktno pridržavati mera koje su zbog epidemiološke situacije u propisali nadležni državni organi. Sveta zaupokojena liturgija služena je u hramu Svetog Save na Vračaru od 9 časova gde je najzad, oko podneva, kovčeg sa telom patrijarha prebačen u Hram Svetog Save, gde će sutra biti sahranjen. Špalir pripadnika VS dočekao je kovčeg, a u hramu je sveštenstvo arhiepiskopije Beogradsko-karlovačke.

U Hram Svetog Save sa špalirom Garde, na liturgiji baš na Aranđelovdan, sa staklenim poklopcem, samo bez žezla, u skladu sa epidemiološkim merama, zaupokojena liturgija u Hramu Svetog Save… Sve kako trebuje.

Danas umro Vladika Artemije.

Ni špalira ni građana ni države ni poklopca. Vladiko pobedio si ih sve.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.