Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Crnogorska policija blokirala je juče ulaze u Pogoricu, gde se održala auto-litija u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti. Policija je ranije blokirala kolone vozila, koje su nameravale da se priključe auto-litiji organizovanoj podgoričkim ulicama, objavili su podgorički mediji, navodeći da je nekoliko ljudi privedeno na informativni razgovor u policiju. Policija takođe nije dozvolila prolaz učesnicima auto-litije, koji su se svojim automobilima zaputili prema graničnom prelazu Ranče, kako bi se u mestu Jabuka u Srbiji susreli sa učesnicima auto-litije, koja je  krenula iz Beograda.

Kada zamrkne Crna Gora pod Milom a “svane” pod Vučićem, narodu našem bratskom i tamo neće da svane i uopšte mu neće biti bolje. Biće im isto a svim Srbima u svetu još gore od jednoumlja. Oni što će tamo doći na vlast su se već prodali diktatoru Vučiću. Tugo naša neizlečiva.

Američki analitičar i ekspert za balkanska pitanja Danijel Server izjavio je da sumnja da će finalni dogovor biti postignut na predstojećem sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Nešto razmišljam… Možemo svi mi normalni biti ponosni što smo sprečili državni udar od strane predsednika Srbije i njegovih slugu. Tri godine su radili na “brzom rešavanju problema KiM”. Tri godine su nas ubeđivali da “Status kvo” nije opcija, da je problem i da ćemo imati štete, da smo nagrabusili ako ne pristanemo na razgraničenje, razmenu teritorija ili sveobuhvatni pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine itd. E sada isti oni njegovi poslušnici i glasnogovornici po ceo dan na RTS-u i PINK-u govore kako je “Stanje kakvo jeste” (o čemu sam govorio) i razgovori o ekonomskim temama i životnim pitanjima jedino ispravni pristup a to i “on” misli. Kakvo kameleonstvo… Kakvi prevaranti… Međutim ne smemo da se opuštamo, on je toliko daleko otišao da nema povratka. A i ne treba da mu ga dozvolimo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.