Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima izborne liste „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“, na početku konsultacija o formiranju nove Vlade Srbije. Prvi na ovoj izbornoj listi je Šaip Kamberi. Kamberi je izjavio da su danas predstavnici ove liste preneli svoje zahteve predsedniku Vučiću i naveo da će kada dobiju odgovor eventualno razmotriti da li će biti u novoj Vladi.

Džabe kozmetika. Demokratija je u Srbiji ugašena. Ovo je diktatura. Svi to znaju. Pitanje je samo još koliko dana će da te trpe oni koji još uvek misle da si im potreban.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, izjavio je da je na delu „pobuna dela ljudi“ iz SPS protiv njega. Komentarišući prisustvo pojedinih članova stranke na protestima protiv vlasti i izjave pojedinih funkcionera socijalista u vezi odnosa prema SNS, Dačić je kazao da je sve to deo specijalnog rata. Dačić je osudio izjavu visokog funkcionera SPS Novice Tončeva koji je zapretio blokadom autoputa Beograd – Skoplje ako još neko od direktora javnih preduzeća iz redova socijalista bude smenjen.

Prepoznatljiv komunistički manir svakog iz SPS-a i njegov takođe. Jer dobro je samo kada je njima dobro. Pokušaće preobraćanje, bežanje, izvlačenje iz iskompromitovane strukture sadašnje vlasti. Daću sve od sebe da im ovog puta to ne uspe. Bar onima koje znam.

U vreme kada je u Srbiji velikom većinom pobedila parola „Sve za našu decu“, u Srbiji šetaju deca razbijene i krvave glave i tu decu policija hapsi i samo ona zna šta su uradili, ocenio je za list Danas akademik Matija Bećković. „Možda su nešto i uradili prethodnih dana, ali mi to nismo uspeli da vidimo svojim očima, a nismo dostojni da nam policija to kaže. 

Mere represije i otvorenog nasilja na opozicionim skupovima su bile početak kraja Miloševićevog režima. Policajci u civilu i kriminalci sa kapuljačama su uletali automobilima u narod na protestima i tukli građane bejzbol palicama. Povratka iz ovog ludila za one koji su ga započeli definitivno nema. A kraj im je izvesno blizu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.