Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U Beogradu je danas održana sednica Kriznog štaba na kojoj je odlučeno da nošenje maski bude obavezno u svim zatvorenim prostorima. Zamenica direktora „Batuta“ i članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da je doneta odluka da od sutra 30. juna u 6.00 ujutru bude obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima u Beogradu.

Žao mi je svih onih koji zbog prirode svog posla i okolnosti u kojima žive moraju da mutiraju u homosapiensa sa maskom. Drago mi je što imam uslove da masku nikada, ali baš nikada nisam stavio na lice i niti ću jer me to poražava i čak ponižava. Maske ne smeju postati sastavni deo naših života. Ne prihvatam tu novotariju i izmišljotinu ali da bih izbegao reakciju okruženja saživelog sa merama i regulativama “struke”, do daljnjeg ću se uglavnom kretati u prirodi, van naseljenih mesta jer tamo šumari ne pitaju za maske i virusa nema. Jeste čudno, ali nema ga i otuda ga još niko nije doneo.

Poslednjih dana stižu upozorenja od epidemiologa da je među zaraženima koronavirusom sve više mladih. Među njima i onih sa težom kliničkom slikom. Direktorka Studentske poliklinike Marija Obradović kaže da je trenutno preko 210 studenata pozitivno, a da se čeka rezultat za još 50 studenata.

Da li postoji bar nešto u čemu su naši epidemiolozi, virusolozi, infektolozi i svi drugi “olozi” bili u pravu? Konačno koronavirus napada ne samo stare i bolesne već, što je najgore, i mlade a suprotno tvrdnjama “ologa” do samo pre neki dan. Ne, ne postoji još uvek ništa u čemu su bili u pravu. A pritom svoju profesiju prepliću sa politikom i podrškom diktatoru u njegovim marifetlucima. Strašno.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.