Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija dovoljno velika da ume da kaže šta su njeni interesi koje može, hoće i mora da zaštiti.

Srbija jeste velika ali od tebe ne može da dođe do reči. A ti to nisi.

Presedsednik Republičke izborne komisije, Vladimir Dimitrijević, kazao je sinoć da se očekuje informacija u skladu sa uputstvom za sprovođenje izbora na Kosovu i Metohiji. “Očekuju se informacije da bi doneli odgovarajuće uputstvo ako bude bilo neophodno”, rekao je Dimitrijević na sednici RIK-a. Dimitrijević je kazao da su koordinatori za KiM određeni i da su u osnovnom rešenju to Marko Janković i Marko Pušić. Potpredsednica RIK-a Željka Radeta navela je da na Kosovu i Metohiji postoji 90 biračkih mesta, a da još uvek nisu doneti “ni radna tela, ni stalni sastav, ni prošireni, kao ni raspored koordinatora”.

Nema mesta sekiraciji. Na KiM nije potrebno uputstvo. Nisu potrebni radna tela ni stalni ni prošireni sastavi ni koordinatori. Kada se kriminalna mašinerija pokrene rezultat će biti bolji nego ikada u istoriji. Ne samo u Srbiji nego u svetu. Što voli da kaže vođa im.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da su potpuno nevažni brojevi koje će Republička izborna komisija saopštiti kao rezultate izbora u nedelju. Podatke o odzivu na izbore saopštiće takozvana RIK, u kojoj SNS protivno zakonu ima većinu. Samo SNS i SPS imaju kapacitet da kontrolišu izbore na svim biračkim mestima, dok će ostalim strankama koje su pristale da učestvuju u tom cirkusu biti saopšteno koliko su glasova osvojili, odnosno Vučić će odlučiti ko će preskočiti cenzus a ko ne“, rekao je Jeremić.

Iskreno, neopterećeno i opušteno ću posmatrati tu farsu, tu bestidnost, to foliranje, tu izveštačenu nakaradnu proslavu unapred poznatih rezultata… Biće mi jedino žao poniženih koji će iz straha od odmazde, tokom dana, ići na birališta stideći se samih sebe. Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.