Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kada su raspodela funkcija u vladi u pitanju, Srpska lista dobila je na upravu dva ministarstva, Ministarstva lokalne samouprave i Ministarstva za zajednice i povratke. Novina je to da će funkciju ministra lokalne samouprave ali i potpredsednika vlade Kosova obavljati dosadašnji gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, dok će na funkciji ministra za zajednice i povratak, ostati Dalibor Jevtić. Srpskoj listi još sleduje i mesto savetnika premijera za zajednice koji je ujedno i direktor Kancelarije za zajednice.

Zašto se Srpska lista grčevito drži istih ministarstava i kancelarije za zajednice mandat za mandatom. Da se ne bi inspekcije, revizori i nova administracija zapanjivali stanjem u njihovim finansijama.

Ovo je vaša domovina i otadžbina, ostanite ovde, živećete bolje, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić ljudima sa Peštera…

Jer ako odete tamo shvatićete da ovde nikada nećete živeti bolje.

Kao da ništa nije bilo, kao da se pandemija nije dogodila. Granice Evropske unije i Slovenije ka Italiji se prelaze bez ikakve policijske kontrole. Slobodan je ulaz u Italiju. Sa druge strane, Slovenci imaju neku vrstu kontrole. Međutim, to više nije kontrola merenja temperature, postavljanje pitanja odakle osoba dolazi. Sada slovenački policajci proveravaju samo važnost dokumenta – pasoše, saobraćajne i vozačke dozvole.

A šta je bilo? Pa ništa… Neki malo umirali, neki paničili, neki se nisu obazirali, neki se plašili neki se pravili važni ali uglavnom živi su odlučili da žive, kad već nisu umrli…

Demonstranti širom SAD izašli su na ulice američkih gradova uprkos uvođenju policijskog časa. Francuska žandarmerija upotrebila je suzavac da rastera demonstrante sa ulica Pariza koji su palili i razbijali u znak protesta protiv rasne nepravde, policijske brutalnosti i nasilne smrti Džordža Flojda u Mineapolisu. Demonstranti su se okupili i zbog četvrte godišnjice smrti crnog muškarca u Parizu, koga je ubila policija.

Nepravde u svetu neće ispravljati oni koji ih čine već oni nad kojima se čine.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.