Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ministarstvo finansija započelo je da isplaćuje sredstva iz paketa za hitne slučajeve za radnike iz privatnog sektora, javnog sektora i socijalne slučajeve. Do sada je izvršeno gotovo 15.000 uplata od 170 evra, dok se drugi deo utvrđuje. Zamenik ministra finansija i transfera, rekao je u intervjuu da se liste radnika proveravaju. On je saopštio da je izvršeno preko 21.000 isplata za radnike u javnom sektoru. Najavio je da će ostatak isplata biti izvršen uz majsku platu.

Ne, ovo nije saopštio zamenik Siniše Malog, ovo je neki Agim Krasnići, zamenik ministra finansija iz Prištine. Ne mora to pompezno, nije potrebno hvalisanje i nametanje utiska da je pomoć u pandemiji samo dobra volja i dobročinstvo vrhovnog vođe, gospodara života i smrti Aleksandra Vučića. A što je još gore, od čega neće biti ništa ili tek vrlo malo.

Od juče su počele da se primenjuju blaže mere ministarstva zdravlja u borbi protiv koronavirusa. U opštini Štrpce sa radom su počeli neki maloprodajni objekti, a građane posebno raduje što su ublažene i mere koje se odnose na slobodno kretanje.

I još jedna potvrda da sve oko pandemije može da se organizuje kroz regularne institucije bez “specijalaca” iz kriznih štabova za viruse i posebnog za ekonomiju. Može to i bez vojske na ulicama i bez doktora koji zauzimaju drugu polovinu svakodnevnog programa u svim elektronskim medijima i bez Vučića koji je sam sebi prigrabio prvu polovinu.

 


Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.