Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Kosova, Arben Vitia, je na konferenciji za novinare najavio nove mere preduzete radi sprečavanja širenja COVID-19, koje će stupiti na snagu u sredu, 15. aprila, sa početkom u 06:00 časova. „Od 15. aprila, od 06:00, zabranjeno je kretanje fizičkih lica, izvan njihovih domova i stanova, osim osoba starijih od 16 godina kojima je dozvoljeno kretanje radi nabavke hrane, lekova i higijenskih sredstava, kao i za završavanje obaveza poput plaćanja računa na osnovu pretposlednje cifre ID broja na ličnoj karti, i to samo jedan i po sat dnevno“. 

Mogli su da smisle nešto pametnije… Kada bolje razmislim, ipak nisu. Toliko je odluka manjkava da je nema smisla analizirati i komentarisati.

Direktor Urgentnog centra u Nišu, hirurg Miodrag Lazić (65), preminuo je od korona virusa, saopštio je Sindikat lekara i farmaceuta Srbije. Tokom devedesetih bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, zašta ga je patrijarh Pavle odlikovao Ordenom Svetog Save.

Odlaze najbolji… To nije pravedno.

U Predsedništvu Srbije završen je sastanak predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona, na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije Covida-19 u Srbiji, saznajeTanjug. Dr Predrag Kon objavio je prethodno da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na Fejsbuku, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

Moralno je u ovoj zemlji zaboravljeno još od 2012-te godine. Tako je diktatura pojela moral kao i društvenu svest i savest u politici koja je, nadam se, privremeno ustupila mesto golom, primitivnom interesu – vlast po svaku cenu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.