Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Obaveštavaju se građani opštine Leposavić da je Opštinski štab za vanredne situacije na sednici održanoj dana 22. 03. 2020. godine, a u skladu sa merama i radnjama Vlade Republike Srbije radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja COVID-19 (korona) virusa, doneo dodatne mere i to: Zabranjuje se svim građanima opštine Leposavić, bez obzira na godine starosti, kretanje u periodu od 17:00 do 05:00, osim nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu. Ograničava se rad prodavnica mešovite robe i apoteka u opštini Leposavić na period od 07:00 do 16:00.

Neosnovano i protivpravno prisvajanje ovlašćenja donošenja mera u obliku naredbi u stanju vanredne situacije, koje propisuju viši zakonodavni nivoi, ne pripada nivou vlasti lokalne samouprave, te ne govori o organizovanom društvu već o anarhiji u kojoj pojedinci, kao lokalni šerifi, uspostavljaju sistem vladanja silom kada hoće, kako hoće i gde hoće. To nema nikakve veze sa trenutnom pandemijom. To je želja i namera da tako ostane i kada ovo jedno zlo prođe.

Srbija i Mađarska intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije koronavirusa, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu, ocenio je na sastanku mađarskog premijera, Viktora Orbana i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića u Budimpešti. Vučić i Orban razgovarali su „o bilateralnim odnosima, o saradnji i solidarnosti u borbi protiv koronavirusa, kao i planovima za podršku ekonomskom razvoju dveju zemalja, nakon završetka pandemije“, saopšteno je kasnije iz Vučićevg kabineta.

Bilo bi dobro kada se pandemija ne bi zloupotrebljavala u političke svrhe. Da počne bar da usporava pa posle terajte po starom.

U poslednja 24 sata u Lombardiji je od COVID-19 preminulo 546 osoba… Prema navodima u Lombardiji je 25.515 osoba zaraženo koronavirusom… U Čikagu je stupila na snagu zabrana izlaska iz kuća i stanova koja će važiti praktično ceo dan…

Siguran sam da se ljuljaju temelji savremene medicine i da će uslediti žestoka borba modernog svetskog zdravstvenog sistema protiv tradicionalne, alternativne i drugih medicina koje su u nadiranju i koje vide priliku u evidentnom neuspehu antibiotičke farmaceutske industrije, zasnovane na prevari, protiv Korona virusa.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.