Đoković: Ostanite kod kuće, posvetite se sebi, porodici, olakšajte lekarima

Novak Đoković
FOTO: Novak Đoković/Fejsbuk

„Ostanite kod kuće“, poruka je koju sve češće šalju ličnosti iz javnog života širom sveta. Usled širenja koronavirusa, njima se pridružio i najbolji teniser sveta, Novak Đoković. „Ostankom kod kuće ne samo što ćemo pomoći da se virus ne raširi i dodatno sve optereti, već ćemo imati mogućnost da se posvetimo sebi i provodimo kvalitetno vreme sa porodicom“, poručio je Đoković.

„Molim se za sve ljude, pogotovo za kojima je podrška i molitva sada najviše potrebna. Da ozdrave i da svi zajedničkim snagama prebrodimo ovaj virus. Teška su i izazovna vremena. Mnogo ljudi pati i sada je neophodno da se svi ujedinimo i kolektivno shvatimo šta nam je najbolje činiti kako bi se iz svega ovoga izdigli zdraviji, mudriji i zahvalniji“, poručio je Đoković preko društvene mreže Instagram.

Zahvalnost je uputio ljudima iz medicine na velikoj požrtvovanosti i energiji koju ulažu kako bi pomogli velikom broju ljudi.

„Molim vas da ostanete kod kuće u karantinu kako bi pogotovo njima pomogli da što bolje i efikasnije rade i pomažu ljudima koji su u kritičnom stanju. Pokušajmo da ih ne opterećujemo još više“, poručio je svojim pratiocima.

Đoković pronalazi i pozitivne strane karantina – „dozvoljava mi da provodim kvalitetno vreme sa svojom porodicom“, poručuje

„Da se smejem, volim, ljubim, grlim do besvesti sa njima. Da shvatim koliko te naizgled jednostavne stvari čine život ispunjenijim i kompletnijim.“

Ostankom kod kuće, dodaje, ne samo što ćemo pomoći da se virus ne raširi i dodatno sve optereti, „već ćemo imati mogućnost da se posvetimo sebi i svim onim potisnutim emocijama, podsvesnim programima za koje se nikada nema vremena“, dodaje Đoković.

“Za tako ključan unutrašnji rad u našim životima mora da postoji vreme i sada nam je nametnuta ova situacija, kao podsetnik da se bavimo sobom. Da pronađemo mir, vežbamo svoj um da mislimo srećne i pozitivne misli što češće, da se molimo i tugujemo, da pišemo, čitamo, pevamo, plešemo, sviramo, igramo se… Sve to u svrsi podizanja lične vibracije, a samim tim i vibracije čitave planete i svih ljudi, životinja, našeg ekosistema. Ovo je šansa da pomognemo našoj majci prirodi da se brže oporavi. Svi smo povezani sa jednim izvorom koji nam daje ljubav i snagu da ovakve trenutke vidimo kao priliku za rast“.

View this post on Instagram

 

??❤️ #stayhome

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) onPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.