Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je razočaran sastankom sa izaslanicima nemačke kancelarke i francuskog predsednika, Janom Hekerom i Emanuelom Boneom, koji se nalaze u poseti Kosovu. Tači je u obraćanju medijima nakon sastanka sa njima ponovio da pre uključivanja u dijalog Kosova i Srbije, Evropska unija (EU) treba najpre da ukine vize Kosovu. Tači je rekao da sve dok EU ne odluči o ukidanju viza, on kao predsednik neće sesti za sto u Briselu. „Zaslužujemo vize, a onda ćemo videti ostale korake.

Ovo ispada da dijalog Kosova i Srbije nije u interesu Kosova pa dijalog uslovljava viznom liberalizacijom. Ja bih pre rekao da jedan interes uslovljava drugim, opet svojim. Što bi rekao naš narod hoće “i jare i pare”.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je odluka Vašingtona da obustavi 200 miliona evra vredne investicije na Kosovu jasna politika SAD, zbog čega je zahvalna administraciji Donalda Trampa.

Zahvalnost je normalna i razumna zbog pritiska da se takse ukinu ali radovanje obustavljanju investicija u pozadini je nešto drugo. To je populistički poriv baziran na neopravdano popularnoj mržnji i radovanju tuđoj nevolji, Albanaca i nešto malo Srba na Kosovu, a to nije dobro.

„Albanci neće kompromis, Srbi su za zamrznut konflikt na Kosovu“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ukazao da ne vidi rešenje, niti šta bi ono moglo da bude.

 Vidi ne vidi, ima plan, a nema plan, izneo u Briselu i nikada nije nikome… Ja mislim da je zapao u problem da sada neće ni kako sam hoće.

Vlada Srbije je saopštila da je na današnjoj sednici donela dodatne mere radi sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Jesu li to oni epidemiolozi što kada se pojave sa Vučićem kažu da nam nije ništa? U glas sa njim.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.