Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Osam pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova srpske nacionalnosti u Bataljonu Hitne pomoći, tražilo je raskid ugovora sa KBS. Zamenik ministra Kosovskih bezbednosnih snaga Burim Ramadani napisao je na svom Fejsbuk profilu da je pritisak Srbije u ovom slučaju neprihvatljiv i da srpska zajednica na Kosovu sve više veruje kosovskim institucijama.

Pa, nešto se ne bi reklo iz priloženog.

Albanska organizacija iz Đakovice predala je specijalnom tužiocu Kosova spisak sa imenima oko 200 Srba iz tog kraja za koje tvrde da su odgovorni za ratne zločine.

Ljudi su se godinama, na okruglim stolovima, u “Idi vidi” posetama i u anketama izjašnjavali da hoće da se vrate. Kako su bili neoprezni.

Najnoviji šestomesečni izveštaj UNDP-a „Puls javnosti“ koji je predstavljen u Prištini, pokazuje da se 95% Srba ne oseća bezbedno na Kosovu.

Pošteno govoreći, osećanje je subjektivna kategorija i nije relevantno kao stanje bezbednosti, već duha i svesti. Ko li plaća te glupe ankete?

Nakon što su članovi Skupštine Crne Gore raspravljali o slanju 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju „Uspostavljanje podrške“ u Avganistanu, a dva oficira u KFOR – na Kosovu, oglasio se i ministar odbrane Srbije koji kaže da ukoliko se CG odluči na takav potez onda Srbija na to neće gledati prijateljski.

I jednog dana ima da joj pljune pod prozor.

Predsednik Udruženja Crnogoraca na Kosovu, Slobodan Vujičić ističe da angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnoj misiji na Kosovu osnažiće položaj Crne Gore u NATO-u, doprinijeće očuvanju mira u regionu i dodatno pojačati osjećaj sigurnosti Crnogoraca na Kosovu.

A i NATO će osjetiti promjenu na bolje. I cijeli region će biti bezbjedniji. Samo su ta dva junaka čekali.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.