Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kina je objavila da je odložila svoj najvažniji politički skup u godini zbog epidemije novog koronavirusa. Epidemija predstavlja jednu od najvećih političkih izazova za administraciju predsednika Sija od kada je preuzeo vođstvo vladajuće stranke 2012. godine.

Mi nemamo taj virus ali smo oboleli iste godine i od iste bolesti. Večitog vladanja.

Crna Gora se, zbog zakona o slobodi veroispovesti, suočava sa višestrukim udarima, iznutra i izvana, kroz otvorenu spregu crkve s nacionalističkim vansistemskim delovanjem, usmerenim na urušavanje pravnog poretka i negiranje građanskog i multietničkog karaktera crnogorske države, rekao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović u Ženevi.

Ništa ti ne razumeš. Zaslepljen si krasotom oko sebe u kojoj si preterao. E, to je.

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti otvorio je samit o Zapadnom Balkanu u Londonu. Evropska banka je do sada uložila u region više od 12 milijardi evra, od čega polovinu novca u Srbiju.

Uložila je nešto što se vraća i prava je reč. A najviše u nas. Baš se pitam zašto.

Demokratija u Srbiji je na udaru samoproklamovanih lidera opozicije koji pozivaju na bojkot izbora, ističe predsednik Aleksandar Vučić za briselski portal Evroaktiv i dodaje da se na taj način uskraćuje pravo građanima na političku zastupljenost.

Neće moći momče. Šumarice nikad više.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je u Solunu da napredak Srbije u evropskim integracijama nikako ne odgovara rezultatima koji su ostvareni u reformskom procesu.“Srbija je otpočela pregovore sa EU 2014. i do sada otvorila tek polovinu od ukupnog broja pregovaračkih poglavlja, od čega u prošloj 2019. godini, tek dva”.

E sada mi je jasno zašto bojkot.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.