Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Iako je ostalo još nedelju dana do isteka roka da Aljbin Kurti predstavi Skupštini novi kabinet još uvek nema koalicionog sporazuma između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova. Lideri PS i LDK nisu ni sinoć postigli sporazum za formiranje vladajuće koalicije, dok je za danas najavljen još jedan sastanak. Kako navodi RTK, strane su se složile da održe sastanak uz prisustvo ambasadora zemalja Kvinte i predstavnika EU na Kosovu. Aljbin Kurti, koji je iz PS predložen za mandatara za sastav Vlade ima rok do 4. februara da Skupštini Kosova predstavi novi sastav Vlade.

Neka se jednom i prevarim ali moja procena je da će do tog roka biti formirana vlada ovako ili onako. Kalkulacije tipa da će neko dobiti više podrške na nekim novim izborima ili veći deo budžetskog kolača posle toga nisu izvesne i kada se sve mogućnosti iscrpe jedno je sigurno: “Golub u ruci je mnogo isplativiji nego vrapci na grani”(Moja modifikacija za ovu priliku od “Bolje vrabac u ruci nego golub na grani” prim.aut.)

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović rekao je, posle sastanka koji je sinoć sazvao predsednik Aleksandar Vučić sa ljudima zaduženim za bezbednost, da je najvažnije očuvati mir i stabilnost u regionu. „Imali smo zabrinutost da je nasilje nastalo iz etničkih razloga” rekao je Stefanović. Rekao je i da je predsednik Srbije na sastanku sa ljudima zaduženim za bezbednost bio zabrinut zbog uriniranja na srpsku trobojku i izostanka reakcije crnogorskih vlasti.

Kada se AV, Bratislav Gašić, Nebojša Stefanović, Ivica Dačić i Aleksandar Vulin sastanu da očuvaju mir, i to u regionu, siguran sam da će pre da se raspadne nego stabilizuje. Da li je iko ikada mogao da zamisli da će jednog dana o sudbini naroda i države odlučivati: nikada zaposleni, nekvalifikovani, falsifikatori, muzikanti i dezerteri? Ne daj Bože.

Javni dug Srbije je spušten na 48,2 odsto BDP, izjavila je danas predsednica vlade Ana Brnabić.

Javni dug je sa 11 u vreme Zorana Đinđića spušten na 9 u vreme Koštunice da bi bio povećan na 20 u vreme Dačića i Vučića a sada je 24 milijarde evra u vreme Vučićeve Ane. I o čemu sada da pričamo. Nema smisla.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.