Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Kosova, Hašim Tači, obećao je da će sarađivati sa mandatarom za kosovskog premijera na unapređenju nastojanja da se Kosovo pridruži EU i NATO-u. Tači je za Blumberg iz Davosa rekao da očekuje da će Kosovo uskoro imati novu vladu. On je za Bloomberg kazao da postoji jedan cilj, da se što pre krene ka evropskim integracijama i da Kosovo postane deo NATO-a.

Kako su pokvareni ovi iz Blumberga. Da je znao “vrli” predsednik Srbije da će i Tačija nešto da pitaju, reč im ne bi rekao. Onako otresit, nabusit i hrabar… Al’ na Pinku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za RTS da je ponosan što je Srbija već šest godina zastupljena u Davosu. Komentarišući razgovor sa savetnikom Donalda Trampa Robertom O’Brajenom, Vučić je rekao da možemo otvorenije da razgovaramo sa američkim partnerima nego ranije.

E velikog li napretka. Kada se odustane od predizborne platforme “Kosovo je Srbija” i “Srbija u EU” za dolazak na vlast 2012. godine, ova nova predizborna platforma za ovogodišnje izbore “Otvoreniji razgovori”, koja obećava, deluje kud i kamo adekvatnije usklađena sa njegovim mogućnostima i namerama.

Demokratska omladina saopštila je da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok, kako kažu, ne bude jasno da li Savez za Srbiju podržava delovanje Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, koje označavaju kao radikalsko. Mlade demokrate smatraju da DS treba da bude u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba da bude deo tog istog saveza.

Ovo nešto Demokratske omladine može da kupi bilo koji predsednik lokalne samouprave iz SNS-a u Srbiji tako da je teško naći koji jeste. Oni finansijski jači funkcioneri iz vlasti se ne zamaraju sa “boranijom”.

U kraljevačkoj hitnoj pomoći noćas su dva medicinska tehničara napadnuta i povređena od strane pratioca pacijenta, potvrđeno je RTS u kraljevačkoj policiji. Načelnik Hitne službe doktor Dušan Micić kaže da je bezbednost zaposlenih u zdravstvu sve teža. Podsećamo da je u Kraljevu prošle godine bilo najmanje tri napada na bolničko osoblje. Policija je utvrdila da je dvojicu medicinskih tehničara vređao i udario tridesetsedmogodišnji pripadnik Odreda Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti.

Da li nam još uvek nije jasno da je država pred raspadom, a narod u haosu. Glad, kriminal, amoral, pljačka, korupcija, opšti grabež i iživljavanje čak i onih koji su se dočepali trunčice vlasti nas vode pravo u rasulo i propast.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da u Srbiji trenutno nema mesta za paniku, nakon što se u Kini pojavio novi koronavirus, koji se širi i na druge zemlje, a da je Ministarstvo preduzelo sve mere kako bi sprečila pojavu tog virusa u našoj zemlji, te da se situacija prati i pratiće se iz dana u dan.

Panika u Srbiji pogotovu u mlađoj populaciji nema veze sa koronavirusom. Ima veze sa vladom i predsednikom.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.