Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, danas je ocenio da je potpisivanje pisma o namerama Kosova i Srbije o uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Prištine još jedna pobeda. „Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u poslednjih dvadeset i pet godina biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobeda, zahvaljujući ambasadorima Robertu O’Brajenu i Ričardu Grenelu“, napisao je Tramp na Tviteru.

Niko ko ima dobre namere ne može biti protiv uspostavljanja avionske linije između Beograda i Prištine i problem nije u tome. Problem je u tome što mnoge druge linije koje se tiču života običnih ljudi još dugo a možda i nikada neće biti uspostavljene dok su na vlasti ovi ovakvi u Beogradu i ovi isto takvi u Prištini. E zbog takvih je ova linija i čekala da bude uspostavljena te dve i po decenije i to čekanje na uspostavljanje posle čitavih 25 godina nije nikakva pobeda već diplomatski poraz.

„Zahvalni smo predsedniku Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije, Ani Brnabić i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marku Ðuriću, zbog toga što su u vremenu koje karakteriše politička neizvesnost i pogoršanje položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji imali mudrosti i snage da još jednom pokažu da su Srbija i srpski narod osovina stabilnosti regiona“, ističu iz Srpske liste. U saopštenju podsećaju da “srpski predstavnici na Kosovu i Metohiji već godinama podržavaju ideju o obnavljanju aviosaobraćaja između dva srpska grada – Beograda i Prištine, jer nam tako Beograd postaje bliži”.

Kakve neznalice, licemeri, lažovi i nule bez stava, integriteta i autoriteta.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, nada se da će se smiriti strasti u Savezu za Srbiju. Ona je rekla da ne podržava izjavu Boška Obradovića o Dragoljubu Mićunoviću, ali da i ne razume da neko javno govori protiv stava svoje stranke o bojkotu izbora.

Greške se događaju… Nije pametno skretati pažnju na njih svojim daljim istupanjima na istu temu dok pored nas “proleću” avioni, kamioni i brodovi zloupotreba, prevara, pljački i kriminala i dok se ubrzano primiču izbori sa gomilom spremnih marifetluka vlasti protiv bojkota, u ovom trenutku, jedine šanse za otrežnjenje i spas Srbije.

Vesna Pešić pozvana je na ispitivanje u policiju u svojstvu građanina po nalogu Višeg javnog tužilaštva da se istraži da li u njenoj objavi na Tviteru ima elemenata krivičnog dela, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu. „Pešić nema status osumnjičenog i biće ispitana u svojstvu građanina“, precizirala je portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Efekat je postignut, sada nije važno. Zaboraviće se to kao Vučevićeva krivična prijava protiv Vučića. Važno je samo skrenuti pažnju sa suštine u životu na nebitno u trenutku. E to ovi na vlasti baš znaju da rade.

Nastavak dokaznog postupka u kom je trebalo da okrivljeni za paljenje kuće novinara internet portala Žig.info Milana Jovanovića iz Grocke iznesu svoju odbranu odloženo je danas zbog zahteva advokata da se omogući audio snimanje izjava njihovih klijenata. Okrivljeni Vladimir Mihailović i Igor Novaković nisu se izjasnili pred sudom. Njihovi advokati su rekli da oni neće iznositi odbranu, niti odgovarati na pitanja jer u sudnici u Palati pravde još uvek nema tehničkih mogućnosti za tonsko snimanje suđenja.

E ovo je Srbija. “Ni čovek do čoveka, ni ljudskost do ljudskosti ni karakter do karaktera”. Samo prevara do prevare.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.