Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Raodsavljević

Predsednik Kosova, Hašim Tači, odao je danas počast u memorijalnom kompleksu u Račku. Tači je izrazio nezadovoljstvo međunarodnom pravdom. On je dalje rekao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponaša u skladu sa mentalitetom Slobodana Miloševića pokušavajući da negira zločine koje je Srbija počinila u Račku.

Razumni ljudi sednu, ukrste argumente, poslušaju svedoke, odbace izjave onih koji lažu i jednom zauvek dođu do istine koju posle obe strane poštuju. Problem je što takvih na vlasti nema. Ni u Beogradu ni u Prištini.

Specijalni izaslanik SAD Ričard Grenel otkazao je posetu Prištini, gde su ga očekivali ovih dana, iako vlada još nije formirana, a predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun u tome vidi jasnu poruku Vašingtona da želi da se formiraju institucije i izađe iz političke nestabilnosti.

Kakav genijalan zaključak. Samo njega smo čekali da tako nešto smisli i da nam otkriće saopšti.

Premijerka Ana Brnabić sazvala je hitan sastanak u Vladi povodom situacije u vezi sa zagađenjem vazduha u Srbiji, saznaje RTS. Beogradski mediji prenose da su na sastanak pozvani ministri životne sredine, zdravlja i energetike, predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, RHMZ-a, Grada Beograda, MUP-a. Širom Srbije se teško diše danima pošto je, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, vazduh u mnogim gradovima u kategoriji „jako zagađen“. Tim povodom oglasio se i ministar Goran Trivan, koji je rekao da je Ministarstvo „uradilo svoj deo posla“ i dodao da je sada red na lokalne samouprave.

Pa zašta se god uhvate oni upropaste. Ni ono što je od Boga da sačuvaju ne umeju. I sada će verovatno da nas ubeđuju preko svojih medija, a to znači gotovo svih, da je kod onih pre situacija bila i lošija. Jeste… Bila je manja koncentracija štetnih čestica u vazduhu. Ovi kažu da je kod njih sve veće. Pa hajde, neka ga i to.

Vlada Ruske federacije podnela je ostavku, saopštio je premijer Dmitrij Medvedev. Ostavka je usledila nakon obraćanja naciji predsednika Vladimira Putina. Pre objavljivanja ostavke, Medvedev se sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom. Putin je naredio odlazećoj vladi da ispunjava sve obaveze dok se ne imenuje kovi kabinet, javio je Interfaks.  Takođe, Medvedev se saglasio da preuzme novu ulogu u Savetu za bezbednost pri kabinetu predsednika. Ostavka ruske vlade usledila je nakon što se Putin obratio naciji o stanju o državi, prvi put na početku godine.  Zatražio je ubrzano rešavanje velikih socijalnih, ekonomskih, tehnoloških problema sa kojima se zemlja suočava.

Siguran sam da je u nekom periodu Rusiji bio neophodan ovakav model vlasti. Mislim da je dosta bilo. Totalitarizam kao ovaj njegov ili ovaj naš nikada i ni za koga nije bio dobar kada je dugo trajao, pa čak ni za one koji su ga uspostavljali.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.