Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Delegacija parlamentarne skupštine NATO-a u čijem je sastavu Paolo Ali, predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a i Andrius Avizius, direktor Komisije za civilne dimenzije i sigurnost sastali su se danas sa predsednikom i premijerom Kosova, Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem. Hašim Tači se zahvalio delegaciji NATO-a na poseti i rekao da ceni dobru saradnju i stalnu podršku koju Parlamentarna skupština NATO-a daje Kosovu. Naglasio je da je „Kosovo faktor stabilnosti u regionu i da ostaje posvećeno dijalogu sa Srbijom.“

Ovaj naš region je pun faktora stabilnosti. Sve faktor do faktora, a u stvari, sve bure do bureta… Baruta.

SAD žele da ohrabre i Beograd i Prištinu da dođu do kompromisa za pitanje KiM-a, izjavio je danas ambasador SAD Kajl Skot i naveo da Sjedinjene Države ovu godinu vide kao ključnu za rešavanje tog pitanja, posebno ako hoćemo da vidimo napredak Srbije u evropskim integracijama.

Baš bih voleo da mi ovaj predstavnik zemlje nosioca projekta “Nezavisno Kosovo” objasni šta je to po njegovom mišljenju kompromis u ovom slučaju. Ili je to isti onaj skoro izmišljeni Vučićev, koji predsednik ni sam sebi ne ume da objasni. Naravno, jer ne postoji.

Ministarka pravde Nela Kuburović je podsetila da je Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD usvojio rezoluciju da slučaj braće Bitići ponovo treba da se reši.

Nela, slučaj koji treba ponovo rešavati verovatno nije bio rešen. Tako obično stvari stoje u istražnim i sudskim postupcima. I životu.

Da li je ova godina ključna za finalizaciju pregovora između Beograda i Prištine, zavisiće pre svega od nas i naše spremnosti da idemo ka kompromisu, ali i od druge strane, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Šlem joj bolje pristaje od političkih izjava mada su bezbolne, tj. bezopasne, tj. niko ih ni primetiti neće.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.