Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnice protiv šest osoba koje se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, prenosi Koha. Optužnice su podignute protiv N.S., M.R, S.A, D.M, Z.J. i R.B. za krivično delo učešće u organizovanju organizovane kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja, podrška u izvršenju krivičnog dela, teško ubistvo, neovlaščeno posedovanje i upotreba oružja, odavanje službene tajne, zloupotreba zvanične dužnosti u sauzvršilaštvu i manipulacija dokaza. Protiv M.R, Z.V. i Ž.B. izdat je međunarodni nalog za hapšenje, s obzirom na to da se nalaze u bekstvu, a za i jedne i druge se navodi da deluju kao kriminalna grupa, organizovana sa strukturnom i grupnom hijerarhijom sa formalno definisanim ulogama koju vode optuženi M.R. i Z.V. i koja deluje od 2011. godine i nije nasumično formirana, te da svi optuženi deluju u kontinuitetu i sarađuju jedan sa drugim.

Nemam kapacitet da osumnjičene intervjuišem, u smislu da kažu šta o optužbama misle. Ne mislim da neki medij u Srbiji ima smelosti da to uradi pa mi je to pored svega uteha, jer nisam najgori. Ja samo nemam kapacitet a oni koji ga imaju nemaju…

„Prvo što ću uraditi, kada Kosovo bude imalo vladu, jeste da ću posetiti Kosovo, gde nikad nisam bio. Posetiću i Srbiju, u kojoj sam već nekoliko puta bio, rekao je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borel u intervjuu za hrvatski Večernji list.

Ne treba ništa više da kaže ovaj naš međunarodni partner i prijatelj o kome će sve najlepše, biranim glupim frazama, reći on koliko već danas.

Kosovska policija uhapsila je juče u Severnoj Mitrovici Srbina osumnjičenog za tešku krađu, navodi se u dnevnom izveštaju. Slučaj krađe prijavljen je u kafani u ulici Lole Ribara u ranim jutarnjim časovima. Lokal u kom je prijavljena krađa, takođe je u vlasništvu kosovskog Srbina. Policija je juče identifikovala i uhapsila osumnjičenog za izvršenje ovog krivičnog dela, a nalogom tužioca, osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Ja počeo da čitam, razrogačio oči, usredsredio se, uključio mozak, koncentrisao se kada ono tačka?! Pa gde je bre vest? Gde je egzodus, stradanje, marihuana, trgovina oružjem (kao npr. u Srbiji)? Gde je krv, bombe i slično? Posle mi bilo bolje, ali me ovo baš iskičmilo. Nisam navikao, valjda. 

Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đinping, zvanično su putem video-konferencije pustili u rad jedan od najdužih gasovoda na svetu – „Snagu Sibira“, preko kojeg će se gas iz Rusije isporučivati u Kinu. „Snaga Sibira“ je projekat ruskog „Gasproma“ i Kineske nacionalne naftne kompanije, a gasovodnom mrežom dugom 4.000 kilometara godišnje će moći da prođe do 61 milijardu kubnih metara prirodnog gasa, uključujući i 38 milijardi za izvoz u Kinu. Sporazum je zaključen na 30 godina, a njegova ukupna vrednost je oko 400 milijardi dolara.

Svi da se u cev pretvorimo ne bi im cevovod ocevili. To rekao Kosančić Ivan za so i Turke a ja se samo pravim pametan.

Narodna stranka podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg vlasnika Univerziteta Megatrend, Miće Jovanovića, zbog sumnje da je svojim celokupnim poslovanjem, počevši od firme u Londonu gde je diplomu stekao ministar policije, Nebojša Stefanović, izvršio krivično delo prevare. Potpredsednik Narodne stranke, Siniša Kovačević, rekao je da je protiv Miće Jovanovića podneta krivična prijava zbog prevare povodom, kako je rekao, sumnjive prodaje tog univerziteta i zatražio reakcije nadležnih povodom toga.

Božin Jovanović?!? RTB Bor?! Tito, Partija, Omladina, Akcija!?! Pretekao nam od Komunizma.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.