Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U godini obeležavanja osam vekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, raduje da drevnu lavru Pećku Patrijaršiju u Rugovskoj klisuri, pored reke Pećke Bistrice, pohode ne samo verujući, već i mnogobrojni turisti iz sveta.

Ne znam da li sam srećan zbog poseta mnogobrojnih turista. Ne znam ni zašto bih bio. Znam samo da sam tužan zbog okolnosti u kojima bitišu već 20 godina, i lavra i monaštvo i verni narod.

Šef odborničkog kluba Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, Nikola Jovanović pozvao je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da građanima objasni „da li je normalno“ da u gradskom budžetu za 2020. godinu za „nelegalnu“ gondolu bude predviđeno 420 miliona dinara, a za gradnju novih vrtića 410 miliona.

Znam sigurno da se Vesić neće zastideti zbog ove Jovanovićeve izjave i poziva da građanima objasni ovu nelogičnost učinjenu iz bahatosti sadašnje vlasti. Neko kome puna hala skandira da je lopov i koga preziru na gradskim ulicama, a on ni da trepne, nema osećaj stida i odavno je izgubio osećaj za meru. 

Španska policija izvukla je na obalu tzv. narko-podmornicu u kojoj se nalazilo tri tone kokaina. Na podmornici dugačkoj oko 20 metara, otkrivenoj nedaleko od obale Pontevedra u Galiciji, pronađena su 152 paketa droge, čija vrednost na crnom tržištu iznosi više od 100 miliona evra. Iako je prvobitno saopšteno da je prevozila tonu kokaina, ispostavilo se da je ta količina tri puta veća. Uhapšena su dvojica državljana Ekvadora, dok se i dalje traga za trećim članom posade, inače španskim državljaninom.

Izvučeš na obalu podmornicu, nađeš unutra tri tone kokaina, uhvatiš dva krijumčara, utvrdiš im identitete, utvrdiš i trećem al on se negde sakrio?! Nije nešto važno ali me zbunilo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.