„Ivkova slava u Prizrenu“ sutra pred publikom u Zubinom Potoku

Ivkova slava
Foto: Dom kulture „Zubin Potok“

Pozorišna predstava rađena po motivima teksta Stevana Sremca „Ivkova slava u Prizrenu“ biće izvedena sutra u 19 časova i Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku. Ova predstava rađena je u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Narodnog pozorišta Niš.

„Uzeo sam zdravo Sremčevo seme ‘’Ivkova slava’’, i posadio ga na Kosmetu. Nikla je dugo tražena drama! Sve je dobilo drugačiju konotaciju. I ubijanje stoke i živine, i uništavanje resursa i hrane. I maltretiranje žena koje dolaze na paterice, i pucanje na samog Ivka! Više ničeg nije bilo komičnog u komadu. Smestili smo Ivka u Prizren. Srpske goste na slavi, ‘’presvukli’’ u preostale Srbe koji i danas žive u Prizrenu. Dodali prve komšije Albance, i dobili smo jedan, sasvim novi komad“, kazao je Bojan Stojčetović, reditelj ovog komada.

Dramatizaciju i režiju za ovu predstavu radio je Bojan Stojčetović a scenografiju Goran Stojčetović. Uloge tumače Milan Vasić, Sanja Krstović, Aleksandar Mihailović, Igor Borojević, Nebojša Đorđević, Nemanja Janičić, Anika Grujić i drugi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.